Review | Verzachtende tonic van Garnier

uitgelicht

Nadat ik een hele enthousiaste review had geschreven over de Skin Natural lijn van Garnier voor de normale en gemengde huid. Stond ik te popelen om de variant voor de droge tot zeer droge en/of gevoelige huid uit te proberen. Omdat deze, gezien mijn droge en gevoelige huid, beter bij mij moet passen. Benieuwd of ik net zo enthaustiast ben over deze verzachtende tonic?

12Dit keer review ik één product van deze Skin Naturals lijn van Garnier, ik kan dus niet oordelen over de complete verzorging waar ook de verfrissende reinigingsmelk bij hoort.

15De tonic zit in een mooie roze doorzichtige flacon en bevat 200ml.

3De flacon is voorzien van een goed sluitende dop, hier ben ik altijd erg tevreden over bij Garnier, ze kunnen probleemloos mee in de tas of koffer.

14Deze tonic is geschikt voor de droge tot zeer droge huid en de gevoelige huid. Hij belooft te verzachten en te verfrissen, hier zorgen de toegevoegde kers en moringa extracten voor en is vrij van parabenen. Daar moet een gevoelige huid zeker blij van worden.

Moringa staat erom bekend dat het een zuiverende werking heeft samen met anti-oxiderende eigenschap zorgt het ervoor dat jij je gezicht makkelijk en snel kan reinigen.

De kersen extracten zijn toegevoegd om de droge huid te verzachten.  Deze zachte formule belooft een verkwikte, zachte huid na te laten na het reinigen.

13Voor de liefhebbers, de ingrediënten lijst.

11Zoals je misschien wel kunt zien is de tonic zelf niet roze maar doorzichtig, hij heeft een fijne bloemige geur en is best makkelijk te doseren.

Zelf reinig ik mijn huid in 3 stappen die ik jullie al eerder heb laten zien (nieuwsgierig, klik dan hier) ik begin met de melk en de tonic is de tweede stap. Hij brengt fijn aan en daar kom ik gelijk al bij het grootste punt wat mij opvalt, hij voelt op mijn huid namelijk na een aantal dagen gebruiken niet verfrissend en verzachtend aan. Mijn huid word rood en geïrriteerd. Dit heb ik al heel erg snel en dat is voor mij het signaal dat ik de stap naar mijn vorige routine weer moet nemen.

16

Conclusie
De tonic belooft geschikt te zijn voor de droge tot zeer droge huid en de onzuivere huid, maar echter is hij voor mijn droge en onzuivere huid niet geschikt. Mijn huid word direct na aanbrengen zichtbaar rood en voelt branden en geïrriteerd. Dit verbaast mij aangezien ik de lijn voor de normale en gemengde huid wel kan hebben.

Misschien komt het door de alcohol, door het parfum wat erin zit of de Phenoxyethanol (heeft de eigenschap de gevoelige huid uit te drogen wanneer je er niet tegen kunt). Maar om op het laatste terug te komen, ik gebruik nu meerdere producten met dat specifieke ingrediënt erin en dat gaat de laatste tijd goed.

Het is een prima product, reinigt goed en heb jij ook een droge of onzuivere huid, en overweeg je hem te proberen, dan zal ik hem eerst even goed testen op een klein stukje van je gezicht.

Deze tonic vind je bij de bekende drogisterijen en kost ongeveer €4,59.

Ken jij de Skin Naturals lijn van Garnier al?

liefslinda2

Delen:

10 Reacties

 1. 28 juli 2014 / 17:45

  Jammer dat de tonic je huid irriteert! Ik heb ook niet altijd geluk gehad met tonic’s, vervelend is dat. Ga je nu terug naar de andere versie?

 2. 28 juli 2014 / 17:06

  Jammer dat je zo’n geïrriteerde huid er van krijgt! Ik heb deze namelijk wel een poos gebruikt en vond het best een fijn product, zo zie je maar hoe iedereen verschilt van elkaar!

 3. 27 juli 2014 / 13:12

  Jammer dat deze tonic je huid irriteert, dat hoort natuurlijk niet. Ik ben wel fan van de roze flacon :p (girls will be girls….).

 4. 27 juli 2014 / 00:03

  Jammer joh dat je huid er zo sterk op reageerde! Ik heb hem wel al in de winkel gespot maar nog niet geprobeerd, meestal heb ik iets van Nivea en die bevalt me erg goed…

 5. 26 juli 2014 / 12:44

  Heh wat raar dat er dan zoveel alcohol in zit? Ik overwoog hem te kopen, maar nu niet meer

 6. 26 juli 2014 / 11:24

  Oh wat gek dat je een geïrriteerde huid er van krijgt. Jammer! Ik heb in het verleden wel eens de roze tonic gehad en vond hem toen wel fijn. Volgens mij zijn de ingrediënten wel veranderd.

 7. 26 juli 2014 / 08:48

  Wat vreemd dat je huid er op deze manier op reageert, dat had ik heel eerlijk gezegd helemaal niet verwacht van dit product…zeker gezien je ervaringen met de andere variant….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Omarm je imperfecties | Heb jij jezelf geaccepteerd zoals jij bent?

Durf jij jezelf te zijn? Durf jij met een dikke onderkin op de foto terwijl je maatje 36 hebt? Gooi...

Sluiten