Review | Sleek Brow Kit Brunette

WB kit 11De verpakkingen van Sleek voelen stevig aan, het kartonnen doosje is simpel, duidelijk en netjes. Zo heb je ook minder kans op het kopen van een product waar al andere vingers aan gezeten hebben.

WB kit 12Ook het palette is van plastic, mat zwart en de letters op de bovenkant zijn glimmend en ook zwart. Het kitje voelt stevig aan en sluit ook goed, daar hou ik van, je zit immers niet op rondzwervende spullen te wachten in je (make-up) tas.

WB kit 2Aan de binnenkant vind je een spiegel, twee kwasten en een pincet.

WB kit 3Links vind je een iets intensere bruine kleur, dit is een gepigmenteerde wax. Rechts vind je de poeder. Er zit 3,8 gram product in. De kleur is 818 Dark. Het palette is in totaal in 4 tinten te verkrijgen.

WB kit 9De ingrediënten lijst voor de liefhebbers.

WB kit 4Het palette vind ik een fijne grootte hebben, is fijn in gebruik en goed gevuld met tools.

WB kit 7WB kit 8De linker kwast gebruik je in principe om je wenkbrauwen te shapen, de middelste om de wenkbrauwen in te kleuren en de pincet is er uiteraard om vervelende haren weg te halen. Deze pincet werkt wel oké, hij zal geen favoriet worden, maar wel handig om bij te hebben op bijvoorbeeld vakantie.

WB kit 18Links de gepigmenteerde wax, rechts de poeder.

swatchLinks: Wax & poeder mét flits. Rechts: Wax & poeder zonder flits.

wenkbr 1Links zie je mijn wenkbrauwen naturel, ik heb hier alleen een BB cream op en afgepoederd. Met behulp van mijn Anastasia wenkbrauw kwastje nr. 7 heb ik mijn wenkbrauwen in model gekamd. Rechts zie je mijn wenkbrauwen getekend met de gepigmenteerde wax. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van het rechte kwastje.

Look 1Tijdens het gebruik merk ik dat de haartjes van de rechte kwast wat slap zijn en dat het daardoor wat lastig is om een mooie strakke lijn te zetten. Ook vind ik het wel heel erg donker en ‘strak’, leuk voor een avondje uit, to much, naar mijn idee, voor een gewone dag. Ik word er niet echt blij van. De intensiteit komt alleen wel wat milder over op de foto’s.

poeder 1Dit keer heb ik mijn wenkbrauwen met de poeder ingekleurd. Ik heb hier de ronde platte kwast voor gebruikt, ook voor het tekenen van de buitenste lijn. Wel gekamd met het Anastasia borsteltje.

look 2Hier word ik wel blij van, dit kwastje werkt een stuk fijner, preciezer en mijn wenkbrauwen ogen een stuk natuurlijker. Ik vind het mooi om ze donker in te kleuren, maar ik wil wel dat mijn wenkbrauwen zelf wel te zien zijn. Alleen blijven mijn wenkbrauwen niet in model zitten omdat ik nu alleen met poeder werk.

poeder + waxAan de linkerkant opnieuw mijn naakte wenkbrauwen, rechts ingekleurd met poeder en vastgezet met de gepigmenteerde gel. Door in lagen te werken creëer je diepte in je wenkbrauwen en ja, daar word ik wel blij van. Wel blijft de wax lang glimmen, misschien moet ik daar toch eens wat anders voor gaan zoeken. De haren blijven gelukkig wel beter in model zitten.

look 3Ik moet zeggen dat ik aardig blij word van het eindresultaat, ze zijn niet te donker, er zit wat diepte in en met de wax kan ik mijn wenkbrauwen aardig in vorm houden. Of het houd bij regen, wind of zweet, dat weet ik nog niet, dat zal de tijd gaan leren.

Nog één keer de collages, in een overzicht op dezelfde volgorde: Wax, poeder & wax met poeder.

Collage 1Collage 2Collage 3

Sleek Brow kit uitgelicht

Nu ik tijdens het bewerken van de foto’s een poosje goed naar mijn wenkbrauwen gekeken heb, zie ik pas hoe ongelijk ze eigenlijk zijn. Heel gek dat je dat in de spiegel niet merkt maar op de foto’s komt het duidelijk naar voren.

Conclusie
Ik vind het een mooi en handzaam palette. De kwastjes zijn oké, net als het pincet. Voortaan gebruik ik wel mijn eigen wenkbrauw kwast om te shapen en in te kleuren. Wat dat betreft kan er weinig tippen aan de tools van Anastasia. Over de poeder en wax ben ik erg tevreden, ook over de kleur, deze ga ik er zeker vaker bij pakken!

Deze Brow Kit is verkrijgbaar voor €9,99 in geselecteerde filialen van de V&D in Nederland, Dordrecht is daar één van.
liefslinda2Bloglovin' button

 

Delen:

13 Reacties

 1. 23 oktober 2014 / 20:54

  Ik vind het een mooi resultaat! Zelf vind ik mijn wenkbrauwen bijwerken best moelijk, omdat ze een beetje ongelijk zijn, en dat valt extra op als ik ze inkleur natuurlijk 🙂
  Het was mij eigenlijk niet opgevallen dat jou wenkbrauwen ok niet gelijk zijn, maar ik denk dat zoiets altijd harder opvalt bij jezelf

  X Sara

 2. 22 oktober 2014 / 21:23

  Ziet er goed uit! Sleek is echt een fijn merk 🙂

 3. 22 oktober 2014 / 18:18

  Iedereen heeft ‘ongelijke’ wenkbrauwen hoor meid, en het valt nagenoeg nooit op.
  Dit komt omdat de ene gezichtshelft beter is ontwikkeld als de ander.
  Hierdoor lijkt 1 kant ‘hoger’.

  Ik vind het een mooi paletje, maar zou hem zelf niet aanschaffen.
  Ook ik teken ze natuurlijk iedere dag, maar zou eerder de Too Faced aanschaffen als mogelijke opvolger van mijn Anastacia of UD 😀

 4. 22 oktober 2014 / 16:32

  Het effect is mooi zeg. En wat je zegt over ongelijke wenkbrauwen: ik zie dat ook telkens pas op de foto. Haha. 🙂

 5. 22 oktober 2014 / 14:13

  Lijkt heel erg veel op het Benifit Brow palette! Die is ook wel fijn.. maar de prijs van Sleek is voordeliger!

 6. 22 oktober 2014 / 13:47

  Het ziet er inderdaad supergoed uit en is voor mij zeker een optie om te gaan gebruiken …ik ben altijd een beetje op zoek naar een vrij donkere poeder en deze is best wel aan de donkere kant….misschien meot ik toch echt eens snel richting het Zuidplein gaan vertrekken.. 😉

 7. 22 oktober 2014 / 12:27

  Ah, we kunnen weer reageren! Ik wilde het daarstraks al doen maar toen lukte het inderdaad niet, fijn dat het opgelost is. Het resultaat ziet er super uit!

 8. 22 oktober 2014 / 11:47

  Mooie kleur die goed bij je past. Ik vind de ongelijkheid in je wenkbrauwen wel meevallen hoor, maar herken het heel erg. Als ik foto’s maak zie ik het ook altijd, om gek van te worden… Terwijl ik er in de spiegel niks van zie en altijd zo mijn best doe ze gelijk te maken, erg frusterend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
OOTD | 85 problems

Hi allemaal, het is tijd om weer een klein beetje zonnestralen het land in te helpen. Zeker met moeder natuur,...

Sluiten