Review | Kruidvat Honey Cacao Body Butter

1De verpakking ziet er mooi en strak uit, niets negatiefs over te zeggen. De naam staat er duidelijk op en de afbeelding van de honingraat vind ik er ook erg leuk bijpassen. De verpakking doet mij denken aan melkglas, niet geheel doorzichtig, maar je kunt zo wel goed zien hoeveel er nog in het potje zit. Ik heb het wel over een potje, dat terwijl de inhoud zo’n 200 ml bedraagt, een mooie hoeveelheid waar je wel even mee vooruit kunt (ligt er natuurlijk ook aan hoeveel je gebruikt).

2De geur is heerlijk en ruikt inderdaad naar producten die ook honing bevatten, een subtiele, zoete geur waar ik echt verliefd op ben geworden! Honing producten zijn dan ook niet meer uit mijn dagelijkse routine weg te denken.

Ingrediënten

3Wat opvalt is dat er wat minder natuurlijke producten inzitten als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de body butters van The Body Shop. Je kan dus wel zeggen dat deze body butters van het Kruidvat een leuk, goed en goedkoop alternatief zijn. Al zal ik het op een gevoelige huid wel eerst testen.

Put it to the test!

4 5De substantie is lastig te omschrijven, hij voelt vrij hard aan in de pot, is niet vettig en voelt eigenlijk aan als een hele stevige pudding. Als je jou vinger, met enige druk, door de butter haalt zal je weinig op je vingers krijgen. Je kan aan de afdruk hierboven zien hoe ‘stijf’ de butter is, hij zakte hierna ook niet meer in. Je moet dus wel echt ‘scheppen’ om er iets uit te krijgen.

Swatchen

6Wanneer de butter in contact komt met je huid smelt hij langzaam weg en kan je hem, verassend genoeg, best goed en egaal verdelen over de huid. Het voelt niet vettig aan, trekt snel in de huid en laat je huid fijn en gevoed aanvoelen. Hoewel butters vaak niet zuinig zijn heb ik het idee dat je met intensief gebruik toch best een paar weken (3-4, grof geschat) plezier hebt van een potje. Zelf gebruik ik het voornamelijk op de droge plekken, dat zijn mijn (onder)benen, rug en handen. In de winter word mijn huid automatisch droger en zal ik er ook meer van nodig hebben.

7

Conclusie
Als fan van de Honeymania Body Butter van The Body Shop stond ik te popelen om deze body butter van het Kruidvat te testen. Verrast ben ik door de heerlijke geur, het mooie strakke design en de prijs. De ingrediënten zijn niet allemaal natuurlijk, maar daar is de prijs dan ook naar. In deze tijd van het jaar voedt hij mijn huid prima, maar ik moet het nog zien of hij mijn droge, winterhuid ook voldoende kan voeden, of dat ik dan echt twee maal daags moet gaan smeren. Al met al ben ik er best tevreden over, mooi product voor een mooie Kruidvat prijs!

De Kruidvat Body Butter is ook verkrijgbaar in de volgende geuren: blueberry & lychee, coconut & shea butter en olive & macadamia. Voor 200 ml betaal je €2,49.

Heb jij de kruidvat Body Butters al geprobeerd?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

19 Reacties

 1. 22 september 2014 / 09:28

  Hmmm Ik geloof dat ik een body butter hier in de kast heb staan… Misschien eens uitchecken..!

 2. 19 september 2014 / 19:58

  Ik gebruik altijd wel een lotion maar niet vaak een body butter, misschien toch maar weer eens proberen. Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten!

 3. 19 september 2014 / 18:14

  Hij klinkt erg lekker, en zeker de geur spreekt mij ontzettend aan, zelf gebruik ik niet zo heel vaak body butter, maar misschien moet ik toch eens een potje aanschaffen…misschien word ik wel heel erg verslingerd er aan….

 4. 19 september 2014 / 16:56

  De geur lijkt me echt heel lekker! Ik hoop dat ze ‘m volgende zomer nog hebben want dan ga ik een poging wagen denk. Nu eerst m’n TBS body butters eens opmaken deze winter haha

 5. 19 september 2014 / 14:37

  Fijne review, als ik door m’n voorraad heen ben loop ik eens bij kruidvat naar binnen!

 6. 19 september 2014 / 13:11

  Deze wil ik ook nog wel gaan proberen! Heb nu de Blueberry & Lychee variant en ben echt onder de indruk dat het zo’n fijne butter is voor zo’n bijna belachelijk lage prijs! 🙂

 7. 19 september 2014 / 11:42

  Ziet er uit als een hele fijne bodybutter. Mijn kast staat helaas nu nog te vol, maar ik ga ‘m zeker eens proberen 🙂

 8. 19 september 2014 / 09:34

  Ik had ze geroken bij de Kruidvat, maar was niet heel enthousiast over de geur en de ingrediëntenlijst. De verpakking is wel erg leuk en voor die prijs is het natuurlijk een goed product.

 9. 19 september 2014 / 09:21

  Ik heb hier al veel goede reviews over gelezen. De butters lijken mij echt heel erg fijn, en eens een wat goedkoper alternatief voor mijn favoriete TBS butters!

 10. 19 september 2014 / 07:58

  Ik ben er wel erg benieuwd naar geworden, ondanks dat ik geen fan ben van honinggeur. Jouw review geeft de doorslag. Als mijn andere op is ga ik deze uitproberen! 😀

 11. 19 september 2014 / 07:34

  Fijne review! Ik gebruik eigenlijk nooit bodybutter, ik ben zo ongeduldig na het douchen/badderen. Misschien dat ik deze maar eens ga proberen, honing klinkt heerlijk 🙂

 12. 19 september 2014 / 06:23

  Wat een super fijne review, je hebt me overtuigd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
OOTD | On The Run

Hi there! Wat is Parijs toch een heerlijke stad. Het heeft mooie gebouwen, prachtige straatjes om in te verdwalen, heerlijk...

Sluiten