Review | Anatomicals oi! you trobhead | headache relief balm

Oi you! Het lijkt net of ik een hoofdpijn verzoekje indiende bij de klachtenbank toen ik dit blikje verlossende ‘wax’ op de deurmat bezorgd werd. Dat betekende maar een ding, tijd om deze oi! you trobhead aan een strenge test te onderwerpen!

10Mede door mijn chronische labeltjes (ik heb M.E. & fibromyalgie) heb ik wat vaker last van de huis-tuin-en-keuken-kwaaltjes als een hoofd vol pijn. Jaren lang heb ik dagelijks hoofdpijn gehad en dat is nu, thank god, wel een heel stuk minder geworden. Op mijn 3 daagse 3 wekelijkse marathon migraine na. Maar, daar zal deze kleine rakker nog weleens van pas kunnen komen.

1Anatomicals springt op de voorgrond met de leuke gekleurde verpakkingen en leuke gekleurde teksten. Originaliteit scoort hoog op de schaal van richter, en ja, daar word ik, opnieuw, heel erg blij van. Medicatie en huis-tuin-en-keuken-middeltjes tegen alledaagse kwalen zijn immers vaal al saai en steriel wit van zichzelf, en juist door de kleuren vergeet je zo’n product minder snel (dingen vergeten is nog zo’n huis-tuin-en-keuken-kwaaltje van mijzelf..)

2I’m a sucker for details.. again.

9Het blikje zelf heeft een mooie paarse kleur en de balm is aan de gele kant. Dat staat op zijn beurt weer erg leuk bij de gele letters. Het blikje bevat 20 gram.

65Ingrediënten die voor mij gelijk naar voren komen zijn olijfolie, bijenwax, pepermunt olie, eucalyptus, manderijn olie, Sandelhout oilie en Calendula. Wat een mooie lijst met mooie natuurlijke producten, het rijtje met toegevoegde bestanddelen is uitermate kort.

De bijenwax zorgt voor een mooie substantie, de geur van pepermunt, eucalyptus en Sandelhout zorgen voor een vrij sterke, maar kruidige geur. Als ik verkouden ben wilt dit ook wel meehelpen om mijn luchtwegen weer wat open te krijgen.

47Hier kun je goed zien hoe dik en vol de wax van structuur is. Het is gemakkelijk uit het blikje te halen en je kunt het goed gedoseerd aanbrengen. Wanneer je het op je slapen aanbrengt smelt het zachtjes onder mijn vingers weg wanneer ik het met zachte ronddraaiende bewegingen aanbrengt. Dit alleen al zorgt voor een ontspannen gevoel, de geur is heerlijk en al snel tintelt de wax op mijn huid. Na een poosje merk ik pas echt goed hoe fijn deze balsem is, hij brengt echt verlichting bij hoofdpijn. En wanneer ik het aanbreng voor het slapen gaan val ik al snel met de heerlijke geur in slaap om de volgende ochtend ook zonder hoofdpijn wakker te worden.

Bij migraine heb ik helaas zwaarder geschud nodig, hiervoor heb ik medicatie van de huisarts, maar oi! you trobhead is een fijne aanvulling.

8Conclusie
Ik ben blij verrast door dit product. Wanneer ik hoofdpijn heb brengt hij ook daadwerkelijk verlichting (ik moet dan wel rustig aan doen, niet over mijn grenzen gaan of mij inspannen, dan komt de hoofdpijn gelijk terug). En dat vind ik fijn! Voor migraine is hij helaas niet sterk genoeg, maar in combinatie met medicatie die ik voorgeschreven heb gekregen is het zeker een hele fijne toevoeging.

Alleen mijn huid gaat het gevecht aan met de wax, ik krijg er helaas onzuiverheden van. Als ik tijdens mijn 3-daagse migraine marathon heb, dan werkt mijn huid erg tegen en is de tintelende werking van de fijne ingrediënten niet langer een fijne tinteling.

Wel vind ik het fijn om het bijvoorbeeld na een stress dag de wax op mijn polsen aan te brengen, zo kan ik zo ‘zen’ mogelijk naar dromenland!

Dit product komt uit de Miss Lipgloss webshop en ik betaalde er €4,95 voor. 

 

Heb jij anatomicals al eens getest?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

9 Reacties

 1. 3 november 2014 / 23:17

  Ik ben fan van de vrolijke, gekleurde verpakkingen van Anatomicals!
  Deze kende ik nog niet, maar gezien mijn kwaaltjes zou ik deze dolgraag toevoegen aan m’n stash!

 2. 1 november 2014 / 19:16

  Klinkt erg goed! Ik heb vaak last van lichte hoofdpijn. Is wel iets voor mij^^ x

 3. 1 november 2014 / 18:25

  Wel fijn lijkt me deze maar inderdaad niet voor migraine. Dat je vertelde dat je m voor het slapen gebruikt en hoofdpijnvrij wakker word spreekt me wel aan, misschien toch maar eens kopen!

 4. 1 november 2014 / 12:48

  Wat een leuk merk is dit toch en wat klinkt dit product fijn!

 5. 1 november 2014 / 10:36

  Tjee, wat een fijn product, lijkt mij dit, zelf heb ik ( steekt haar handen in de lucht, goddank! ) al jaren geen hoofdpijn meer gehad, maar ik weet van vroeger hoe vervelend een stevige migraine of hoofdpijn aanval kan zijn…als het maar iets helpt, heeft het al nut en voor die prijs kan je gewoon niet zonder zitten lijkt mij…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Vlog | Welcome in the garden persdag MaisonPR S/S ’15 & Unboxing goodiebag

Hi there! Afgelopen dinsdag stroomde er fashion en beauty door de slagader van Amsterdam. Het was namelijk tijd om kennis te...

Sluiten