Site pictogram Linda's Wholesome Life

Recept | Bananen pancakes

Simpele recepten, ik hou ervan. Recepten die je kan maken met basis ingrediënten die altijd wel in huis zijn, vind ik nog fijner. En dit is ook nog eens een zonder gluten, zonder bloem maar wel boordevol met proteïnen.

♡ De benodigdheden voor één persoon:
– Neem een rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter)
– Neem 2 scharreleieren
– Rozijnen
– Olijf olie

De banaan pel je en in kleine stukjes voeg je de banaan toe aan een schaaltje of in mijn geval, een maatbeker. Prak de banaan fijn en voeg tenslotte de twee eieren toe. Kluts het geheel tot je een papje krijgt. Persoonlijk vind ik het erg lekker om de banaan niet helemaal te prakken, maar kleine stukjes banaan erin te houden voor de smaak.

Naar eigen smaak kan je de pancakes zoeter maken, ik koos voor rozijnen.

Verwarm de olie op het vuur. Neem een lepel en verdeel de mix in 3 á 4 porties in de pan, ligt er net aan hoe groot je ze wilt hebben en hoe groot je pan is.

Wacht tot je ziet dat de klein van de pannenkoekjes iets donkerder word en draai ze dan vervolgens even om. Met dit recept maak ik 9 á 10 pannenkoekjes, ze zijn luchtig (door het ei) maar vullen toch echt goed.

En et viola!, zien ze er niet heerlijk uit?

Stiekem had ik de stroop en kaneelsuiker al bijna uit de kast gepakt, ik kon mij namelijk niet voorstellen dat bananen pancakes zo heerlijk zoet waren. En past dan ook prima in mijn ‘suiker ontwijk’ dieet. Een recept wat zeer zeker voor herhaling vatbaar is.

Heb jij deze bananen pancakes al eens gemaakt?

Mobiele versie afsluiten