Parga | Het best bewaarde geheim van Griekenland

Als ik dankbaarheid in woorden uit zal moeten drukken, dan zal ik aan een heel artikel nog niet genoeg hebben. De afgelopen dagen waren als een sprookje, alsof ik in een droom leefde waaruit ik ieder moment kon ontwaken. Als kind droomde ik al over verre en mooie reizen. Dat ik nu, heel wat jaren later, voor mijn blog naar het buitenland mag is dan ook niet te bevatten. Ik mocht voor de I Love Griekenland campagne (#ILoveGriekenland) van het Grieks Verkeersbureau het pittoreske Parga gaan ontdekken.

 

Parga

 

Parga Griekenland Greece I love GriekenlandParga Griekenland Greece I love GriekenlandParga Griekenland Greece I love GriekenlandParga Griekenland Greece I love Griekenland

 

Parga, een rustige en kleurrijke parel aan de Ionische Zee

De stad zelf is een sprookje. Een combinatie van het knusse van Ibiza stad, ergens doet het mij aan Venetië denken en zijn de mensen net zo vriendelijk als de mensen uit het land van de glimlach. Parga is pittoresk, fotogeniek en een sfeervolle plek waar je de oude Griekse gemoedelijkheid en tradities op ieder stukje tegen komt. En als dat nog niet genoeg was ben ik ook letterlijk in de watten gelegd. De lokale bevolking heeft zo zijn best gedaan om mij kennis te laten maken met al het moois wat dit stukje vaste land van Griekenland te bieden heeft. Een stad die (gelukkig) nog niet is ontdekt door het massa toerisme, en dit zelf ook zo wilt houden. En tegelijkertijd een stad waarvan het grootste gedeelte van de bezoekers na hun eerste bezoek terug blijven keren, en de bewoners leven van het toerisme.

Maar wel een stadje wat langzaam aan mijn hart veroverd heeft. Na de eerste dag kon ik mij de ingrediënten voor dit succes al goed inbeelden, en dit gevoel is eigenlijk alleen maar versterkt. Kleine schattige familie restaurantjes, gerund met passie en liefde voor de mens en de natuur. Gerechten worden opgemaakt met seizoensgroenten en vrijwel alles is lokaal. En dat stukje duurzaamheid wat wij hier in onze toeristenplaatsen niet echt kennen, vind ik heel erg bijzonder.

 

 Parga Griekenland Greece I love GriekenlandParga Griekenland Greece I love GriekenlandParga Griekenland Greece I love Griekenland

 

Een onvergetelijke reis

De afgelopen dagen heb ik mij dan ook meerdere keren moeten knijpen. Door al mijn enthousiasme wilde ik graag meer foto’s op social media plaatsen. Maar welkom in Griekenland waar alles net weer een beetje anders gaat, en de WiFi niet over naar huis te schrijven is. De charmes van Griekenland brengen je weer even terug naar een tijd waarin wij geen mobiele telefoons hadden, en mensen opnieuw kunnen leren reizen en te kijken door hun ogen. Er puur zijn en in het moment leven. Kon ik maar weer even terug.

Niet alleen door het weer bloeide ik helemaal op, maar ook de gastvrijheid en de liefde die ik mocht ontvangen. De spontane ontmoetingen, de liefdevolle cadeaus en de hartverwarmende gedachte dat er een klein groepje mensen is die er alles aan gedaan hebben om mijn verblijf onvergetelijk te maken. Een eerste persreis met een mega gouden rand. Als ik even terug in de tijd kon zal ik het zo weer over doen.

De komende tijd ga ik jou meenemen langs de fijne plekjes en stranden van Parga. Ik neem je mee langs de lekkerste (en heel betaalbare!) restaurants. En door de pittoreske straatjes met de fijnste winkeltjes met de mooiste lokale en handgemaakte Griekse producten. Je vind het er simpelweg allemaal. En dat maakt Parga zo uniek.  De foto’s die ik vandaag deel zijn gemaakt op de eerste dag, waar ik en mijn moeder (die ik gezellig mee mocht nemen) al vroeg in de ochtend, na slechts één uur slaap aankwamen. En terwijl het bewolkt en hier en daar wat regenachtig is, doet alles al zo zacht en lief aan. In een stadje, wat aanvoelt als een dorp, waarin de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

 

Wat is jouw mooiste Griekse herinnering?

 

For this travel I teamed up with ILoveGriekenland.nl, ILoveGreece and Tui. And I especially want to thank the New Trade association of Parga, Hotel Association of Parga, Restaurant Association of Parga and Villa Fotis for making my stay unforgettable. 

 

Delen:

5 Reacties

 1. 21 mei 2017 / 20:51

  Lijkt me geweldig om zo’n persreis te mogen maken. Vorig jaar vertelde je er al over en zag je er enorm naar uit. Prachtige foto’s heb je genomen! Leuk om Parga te leren kennen dus ik ben benieuwd naar de aankomende artikelen over deze plaats in Griekenland. Ik kende deze stad nog niet, maar wil zeker weer een keer terug. Dus wie weet wordt het Parga wel.. Ik ben alleen nog op Corfu geweest.. onvoorstelbaar eigenlijk, zeker als ik je nu vertel dat ik met een halve Griek getrouwd ben 😉

  • Linda
   Auteur
   21 mei 2017 / 21:13

   Oh wat grappig zeg, daar heb je ook gelijk het perfecte excuus gevonden om een nieuw tripje te plannen haha! Corfu ken ik dan weer niet, maar lijkt mij ook erg mooi. En moet eerlijk toegeven dat Parga je ook wel het gevoel geeft dat je op een eiland bent omdat je omringd bent door strand 🙂 De reis was ook echt een droom, zit nog volop na te genieten en heb zo’n zin om met alle artikelen aan de slag te gaan <3

 2. 21 mei 2017 / 11:01

  Potverdorie Linda, ik begrijp wel dat je jezelf moest knijpen! Wat heerlijk zeg <3 Ik ga dit jaar naar Cherso, I know, niet de best bekend staande plek. Maar ik ben wel héél blij dat ik eindelijk richting Griekenland ga, want dat heb ik mijn opa beloofd die vorig jaar is overleden 🙁 Hij was er ook dol op en ik ben heel benieuwd!

  • Linda
   Auteur
   21 mei 2017 / 13:42

   Cherso is leuk hoor! Wel wat drukker, maar de sfeer is goed en gemoedelijk. Vooral de omgeving en het oude gedeelte is erg leuk. En de reden dat jij ernaartoe ga maakt het natuurlijk extra bijzonder!

 3. 21 mei 2017 / 09:30

  Wauw, het ziet er daar echt prachtig uit! Wat een mooie plek en zo mooi en bijzonder dat jullie deze reis mochten maken. Geniet nog even lekker na! Ik ben nu al benieuwd naar de rest van je reisverslagen van Griekenland. Zelf ben ik nog nooit in Griekenland geweest, dus juist daarom ben ik zo benieuwd 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Minimalisme lifestyle by linda
Mijn leven geïnspireerd door minimalisme ☾

Als tiener droomde ik van kasten vol kleding, een make-up kast vol producten en een collectie aan parfums zo groot...

Sluiten