Organicup Menstruatiecup | Zero Waste Beauty

Organicup Menstruatiecup Zero Waste BeautyBiesbosch, september 2020

 

OrganiCup Menstruatiecup | Zero Waste Beauty

Het is dag 4 van de Zero Waste Week en we duiken opnieuw de badkamer in. Dit keer gaan we het hebben over een iets intiemer onderwerp, namelijk de menstruatie. Het is namelijk zo dat een gemiddelde vrouw in haar leven ruim 10.000 stuks maandverband of tampons verbruikt. Als je al dit afval samen zou voegen, kom je op een berg van zo’n 60 aan restafval uit voor tampons en zelfs 90 kilo voor maandverband. Dat kan beter.

Een Menstruatiecup zorgt ervoor dat je maar liefst 12 uur lekvrij bent en gaat zo’n 10 jaar mee. Gemaakt van 100% silicone van medische kwaliteit, vrij van chemicaliën en komt in een katoenen draagzakje. Als je hem de eerste keer gebruikt wordt aangeraden om de cup 3 à 5 minuten steriliseren in kokend water, zonder dat de cup de bodem van de pan raakt. Na gebruik kun je hem reinigen met de OrganiCup OrganiWash.

Voor tieners is er een Mini verkrijgbaar. Voor volwassenen is er de Maat A cup. Vrouwen die bevallen zijn van een kind (let op: keizersnede telt niet) worden aangeraden om Maat B te gebruiken.

 

Organicup Menstruatiecup

 

In tegenstelling tot de andere tips die ik deel heb ik nog geen persoonlijke ervaringen met de OrganiCup Menstruatiecup. Wel ben ik geschokt als ik lees over de enorme berg aan afval die maandverband en tampons met zich meebrengen. En er zijn ook genoeg meiden en vrouwen die ziek zijn geworden van een tampon. Ik ga deze cup dus zeker een kans geven. Juist omdat ik zoveel lovende verhalen lees van andere dames. Is zo’n cup totaal niet jouw cup-of-tea? Dan is de overstap op katoenen tampons of maandverband wellicht wel iets voor jou.

De OrganiCup Menstruatiecup is verkrijgbaar in 3 maten: Maat A, B en de Mini. Verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €21,99. 

 

 Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

Liefs Linda

 

 

De Zero Waste Week is een onderdeel van een Challenge van Holland & Barrett. De producten zijn mij ook toegestuurd door H&B. Ik zal de tips niet plaatsen als ik er niet voor 100% achter sta. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Solide shampoo & conditioner Zero Waste
Shampoo & conditioner bar | Zero Waste Beauty Routine

Biesbosch, september 2020   Shampoo & conditioner Bar | Zero Waste Beauty Routine Het is dag 3 in de Zero...

Sluiten