Nieuw op de boerderij – William

William nieuw op de boerderij Linda's Wholesome LifeBiesbosch, mei 2020

 

Heb jij een dier en is het onverwacht teveel voor je geworden? Dan is er altijd een gepaste oplossing om zowel jou als het dier te helpen. Zolang je maar om hulp durft te vragen. 

 

 

– Onze nieuwe aanwinst –

William

 

Begin mei reden Thomas en ik over een vrij drukke provinciale weg en spotte een klein bruin haantje. Mijn reactie is direct: ‘stoppen en vangen!’ maar er is altijd een optie dat het haantje een stukje van huis afgedwaald is. Het is duidelijk wel een weg waar dieren zelf niet rondlopen als dat niet hoeft, laten we dat voorop stellen. In de middag liep het haantje er nog, en in de avond hoorde ik van mijn broer dat het haantje nog steeds, moederziel alleen rondliep. Hier is duidelijk iets niet pluis.

De volgende dag besluit ik dan ook al snel met mijn zwager een kijkje te gaan nemen. In het ‘worst case scenario’ loopt het haantje er nog en vaak geld de term ‘vele handen maken licht werk’ wel redelijk van toepassing. Je weet simpelweg niet hoe het dier reageert.

Na een poos zoeken langs de drukke weg konden we het haantje niet meer vinden. Ergens was ik redelijk opgelucht. Er lagen nergens veren en hopelijk was hij al opgehaald. Tot wij, toen we richting de auto liepen toch een bruin vlekje zagen scharrelen. Hij is dus echt gedumpt. Na een poosje kon ik hem eindelijk te pakken krijgen en zetten we koers naar huis.

Na een week brainstormen komen we uit bij de naam William. Past wel goed bij Audrey en Charlie, vind je niet? William is een prachtig haantje, net zo groot als onze andere mannen. Wel hebben we het vermoeden dat hij nog iets zal groeien. Hij heeft nu zijn eigen ren met zijn eigen kipjes waar hij het gelukkig goed doet. Hij moet nog even goed zijn draai vinden, het is kip eigen dat dit altijd een poosje duurt. Met het uitvogelen van de pikorde en wennen.

Een kroelkip is het zeker. In tegenstelling tot die zonnige zondag laat hij zich nu heel makkelijk pakken. Hij houdt van knuffelen en op schoot slapen. Langzaam aan gaat het ook steeds beter tussen hem en de andere mannen. Ze tolereren elkaar goed. Audrey en Charlie waken ook steeds minder bij de ren. Al veranderen ze wel in jaloerse kippen als ik hem bij mij heb. Delen is nog lastig. Maar ik weet zeker dat we er met veel geduld zeker zullen komen.

Mocht je het leuk vinden om meer van William te zien, op mijn Instagram @lindaswholesomelife deel ik regelmatg een update!

 

 

Wat doe jij als je ziet dat er een dier gedumpt is?

 

P.s. ieder voorjaar zien we het gebeuren dat ‘onegwenste’ dieren gedumpt worden. Van katten, honden tot konijnen, vogels en kippen. Ieder jaar zien we het weer. Eeder schreef ik er al een artikel over. Zo komen we namelijk ook aan onze andere haantjes. 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. 15 mei 2020 / 12:10

    Och wat sneu en wat fijn dat het zo’n kroelkip is, dat is altijd leuk! Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
zelf pizza maken plantaardig vegan
Van deeg tot pizza | Zelf pizza’s maken

Biesbosch, mei 2020 [dropcap]P[/dropcap]izza's, we zijn er hier thuis dol op. Pizza's van een knus Italiaans restaurantje tot pizza's met...

Sluiten