New In | Birkenstock Madrid

Ik kan het mij nog goed herinneren, de moeders die vroeger bij het schoolplein stonden te wachten. Kwart over  drie stroomde de school leeg en haastte ieder kind zich naar zijn of haar moeder en in sommige vallen naar hun vader. Wanneer het mooi was werden de traditionele Birkenstocks uit de kast getrokken en ik weet nog goed hoe lelijk ik ze vond. Nooit zou ik met deze gevaartes gezien worden. Dat stond vast. De stevige slippers met standaard 3 bandjes op de voet. Hoe had iemand die ooit kunnen maken, en nog erger, hoe konden mensen ze dragen?
En nu, vandaag de dag snap ik het nog steeds niet. Thank God zijn er meerdere modellen uitgebracht van deze florissante slippers en loop ik er al jaren vrolijk mee rond. Ieder jaar breid ik mijn collectie weer uit met een fabolous nieuw paar! En de term uitbreiden lees je goed, slijten doe ik ze niet!

BirkenstockVorige week verblijdde mijn lief mij met een nieuw paar Tango rode Birkenstocks. Dat ik in de zomer vergroeid ben met deze schoenen is hem dus ook duidelijk opgevallen. Ik ben helaas niet het type meisje dat overal en nergens schoenen kan kopen, ik word letterlijk moe van het dragen van oncomfortabele schoenen. Schoentjes van de Primark of H&M vind je dus ook niet in mijn kast. Natuurlijk wel pumps en ballerina’s, maar wanneer het op serieus loopwerk aankomt komen mijn Birkenstocks toch al snel om de hoek kijken. Want een goed voetbed is een must!

B 3Het model Madrid word gekenmerkt met een enkele brede band met daarop een gesp. Zelf was ik eerst het Gizeh model gewend, maar inmiddels loop ik net zo makkelijk op mijn Madridjes.

Birkenstock Niet alleen het model is leuk, ik kies voor een Birkenstock slipper omdat het voetbed ronduit goed is. Het is in het begin even wennen, maar zodra je jou slippers ingelopen hebt zitten ze als gegoten. Je tenen worden goed op hun plaats gehouden, net als de hiel. Ook zijn er verschillende punten in verwerkt die de druk op je voeten verzacht. Kortom een degelijke, stevige slipper die goed tegen water kan en waar je gemakkelijk hele dagen op kan lopen!

B 4Wat niet geheel onbelangrijk is, is het volgende. Ze zijn makkelijk schoon te maken en makkelijk in onderhoud. Ik ben nou eenmaal niet het type wat iedere week d’r schoenen schoonmaak en inspuit, en dit merk maakt dat ook wel heel makkelijk voor mij. Gemak dient de mens 🙂

Birkenstock

Voor de zomer is er ook een hele nieuwe collectie uitgebracht met pasteltinten, en bekijk hier de (fel)gekleurde collectie.

Heb jij je Birkenstocks al uit de kast gehaald of zijn ze niet aan jou besteed?
signature Lin

Delen:

7 Reacties

 1. Sonja
  Auteur
  17 april 2014 / 13:03

  Tof kleurtje! Ik ben gek op mijn birkenstocks, kan dr uren op lopen!

 2. 14 april 2014 / 18:15

  Oh, deze zijn leuk joh! Ik heb een paar witte, 3 jaar geleden gekocht omdat ze me toch wel comfortabel leken voor op de camping en dat waren ze zeker, tegenwoordig loop ik er thuis altijd op mits goed weer natuurlijk. Maar zou er best zo’n hip stel bij willen hebben!

  • 16 april 2014 / 19:19

   En je schiet ze makkelijk aan, dat maakt ze voor mij ook erg fijn voor rond het huis met de mooie dagen. Wie weet loop je tijdens het shoppen nog eens tegen een leuk paar aan 😉

 3. 14 april 2014 / 16:27

  Nice Linn! Wat heb je toch een kanjer aan de haak geslagen, de kleur birkenstocks zegt alles. Love is in the air! Ook ik overleef de zomer op Birkenstocks, net als jou zijn de meeste leuke hippe shoes niet aan mijn voeten besteedt. It sucks! En ook ik had vroeger nooit kunnen bedenken dat ik ooit op deze openlucht sandalen zou eindigen… in ieder geval niet voor mijn 60ste :p Leuk modelletje deze, ik kende ze nog niet! xxx liefs

  • 16 april 2014 / 19:21

   Thank god zijn er hippe modellen slippers met comfort, anders had ik mij ook erg oud en burgerlijk gevoeld haha!
   En Thomas laat ik zeker niet meer gaan, mijn Birkenstock collectie is nog láng niet compleet haha! :p
   Thanks meis, liefs!

 4. 14 april 2014 / 13:04

  Ah deze rode vind ik wel erg stoer! Maar sommige zijn gewoon niet erg trendy 😉
  Mooie tattoo trouwens!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
My Daily Lifestyle | April

Een My Daily Lifestyle artikel, het is alweer even geleden dat ik jullie een kijkje in mijn leven gaf. Dit...

Sluiten