Netflix drama series waar je voor thuis blijft | Deel 4

Terwijl het buiten langzaam aan donkerder wordt en ik wat schemer lampjes aandoe en kaarsjes aansteek begin ik dit artikel te schrijven. Nu de avond eerder valt, en hij hierdoor langer lijkt, is de tijd van de Netflix avondjes weer aangebroken. En als enorme liefhebber van goede series en mooie films ben ik hier dan ook erg blij mee. De avondjes op de bank, onder een fluffy deken met wat nootjes en een goede kop thee (of water, yes I’m that boring..) vind ik heerlijk. En ik deel mijn laatste ontdekkingen op serie gebied graag met jullie.

 

Netflix series waar je voor thuis blijft

 

Netflix drama series aanraders tips Netflix drama series aanraders tips Netflix drama series aanraders tips kijken

 

 

Sons of Anarchy netflix serie

Bron.

 

Sons of Anarchy

Als ik een serie op moet noemen waarvan ik nooit had gedacht dat ik hem zal kijken, en alle 7 de seizoenen in een ruk uit zal kijken is het SOA. Ik heb namelijk niets met motors, en het biker wereldje wat erbij komt kijken. Tijdens een late-night poging om mijzelf in slaap te krijgen besloot ik nog heel even de tv aan te zetten. En daar zat ik, ergens in seizoen 5 van Sons of Anarchy en na een half uur kijken wilde ik meer. Ik besloot de tv af te sluiten en de volgende dag aan de serie te beginnen.

In de serie probeert Jax Teller in de voetsporen van zijn overleden vader te treden, door de motorclub uit de wapenhandel te krijgen. Het verhaal speelt zich af in Charming. En dat zijn de personages ook. Charming. Stuk voor stuk hebben ze en bijzonder en heel eigen karakter. En voor je het weet ben je midden in het verhaal gezogen en kijk je alle seizoenen makkelijk uit. De serie zit vol onverwachte wendingen, bijzondere romances en drama. Mocht je een serie zoeken om jou de winter door te helpen, geef deze dan zeker even een kans.

 

Hinterland netflix serie Bron.

 

Hinterland

Als het om Hinterland gaat wordt er met enige regelmaat gezegd dat deze serie net zo belangrijk is voor Wales, als The Killing groot is in Denemarken. En dat vind ik helemaal terecht. Deze detective serie is puur, rauw en laat zien hoeveel het oplossen van mysterieuze moorden kost. Letterlijk. En neemt je mee in een slepende zoektocht naar antwoorden. De kust van Wales is prachtig, en de mensen die er wonen kunnen als eigenzinnig worden bestempeld. Althans, dat geld voor DCI Tom Mathias. Die om onbekende redenen, die letterlijk veel van hem vragen en aan hem knagen, vanuit Londen overgeplaatst naar de Westkust van Wales. Hij moet niet alleen een moord oplossen, maar ook leren leven met de ongeschreven regels die dit gebied, en zijn inwoners, kenmerkt.

 

 Thicker than Water Tjockare än vatten Netflix

Bron.

 

Thicker than Water (Tjockare än vatten)

Thicker than Water is een Zweedse serie en speelt zich af op het mooie eiland Åland. De Zweedse natuur, de fijne personages en de typische Zweedse momentjes maken het een serie die heerlijk wegkijkt, zonder saai te worden. Op Åland vind je een knus, kneuterig en wat oubollig penion; pension Waldemars. Het wordt gerund door Anna-Lisa Waldemar, een moeder van 3 (op de foto). Het gezin is nooit heel hecht geweest, en tijdens de pubertijd verlieten al snel de eersten het nest.

De ene zoon heeft een neus voor slechte zaken, pech en trekt een hoop drama aan. De dochter wilt het op het vaste land graag gaan maken als actrice. En de andere zoon runt samen met moeders het pension. Wanneer Anna-Lisa de familie bijeenroept gebeurt er iets bijzonders. Het pension blijkt de erfenis te zijn van Anna-Louisa en haar kinderen krijgen het alleen als ze één taak volbrengen; één seizoen lang moeten zij met zijn allen het pension succesvol runnen.

 

 

Welke serie vind jij een aanrader?

 

 

Delen:

10 Reacties

 1. 5 november 2017 / 16:37

  Oehhh, Hinterland klinkt echt helemaal als mijn ding! En ik ben net op zoek naar een nieuwe serie… Thanks voor de tip!

 2. 28 oktober 2017 / 21:00

  Ik kende ze nog allemaal niet! Aangezien ik net klaar ben met wat series, kan ik met deze tips weer beginnen aan een serie 🙂

 3. 28 oktober 2017 / 20:24

  Leuk lijstje! Ben nog opzoek naar een nieuwe serie dus ik ga deze even bekijken. Is weer eens wat anders dan een zoetsappige serie!

 4. 27 oktober 2017 / 22:53

  Wij hebben sinds kort Netflix en kijken vooral House of Cards, maar Stranger Things wil ik ook gaan kijken en Narcos 3 er is nog zoveel te ontdekken. De series uit jouw overzicht ken ik niet, vooral Sons of Anarchy lijkt me iets voor mij.. zet ik bij deze op mijn watchlist!

  • Linda
   Auteur
   27 oktober 2017 / 18:08

   Die serie moet ik denk ik ook maar eens gaan starten!

 5. 27 oktober 2017 / 12:43

  Dit zijn wel hele goede tips! ik kijk alleen nu 2 series, als ik die af heb gekeken dan ga ik hier eens na kijken

 6. 27 oktober 2017 / 11:37

  En zo komt er nog meer op mijn lijstje. 🙂 Bedankt voor de tips!

 7. 27 oktober 2017 / 11:13

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien! Leuke tips 🙂

 8. 27 oktober 2017 / 07:58

  Thicker than water lijkt me een hele fijne serie! Wat een leuke en originele tips voor dramaseries! Eens niet de standaard series die ik vaak voorbij zie komen 🙂 Zelf ben ik volgens mij een van de weinige Nederlanders zonder Netflix en kijk ik de laatste tijd niet zoveel series meer, op een aantal Nederlandse tv-series na. Toch denk ik er steeds vaker aan om ook eens een Netflix-abonnement te nemen. Volgens mij zijn er zoveel toffe series en films die ik nu mis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Scrubee Lush
Scrubee | Body Scrub & Body Butter

[dropcap]H[/dropcap]oning is dé reden waarom ik mijn huidverzorgingsroutine nooit helemaal vegan kan laten zijn. Honing heeft namelijk een positieve werking...

Sluiten