Mindstyle Challenge | Buy Nothing New Month

Met de feestdagen en mijn verjaardag achter mij, heb ik besloten om februari als ‘buy nothing new month’ te bestempelen. Benieuwd wat dit inhoudt en waarom ik zo’n afspraak maak met mijzelf? Lees dan verder!


Budget maand
Een ‘buy nothing new month’ betekend dat ik een maand lang mijn vingers op de knip houd, mijn pinpas niet zal trekken en mijn creditcard ver uit het zicht leg. We hebben de feestdagen net achter de rug en de maand januari was mijn verjaardagsmaand. Ik wil in februari ervaren hoe het is om een maand niets nieuws te kopen, dit om bewust met geld om te gaan. Ik hou van mooie producten en dat is niet altijd handig wanneer je aan een budget vast zit. Dit houdt in dat ik eerst mijn oude producten op maak en ga proberen om de hele maand februari niets te kopen. Er is alleen één probleem, mijn vriend is begin februari jarig (handig!) en zijn cadeau heb ik dus al op tijd gekocht. Bewust bezig.nl haha 

piggy bank blog

Wat telt als een uitzondering?
Niets nieuws kopen, met als uitzondering medicijnen en levensbehoeften. Onder dit kopje vallen dus bezoekjes aan de supermarkt etc. Dringende onvoorziene dingen zullen uiteraard ook wel moeten kunnen. Ik probeer dit wel zo beperkt mogelijk te houden. Naar mijn inzicht heb ik nu alles voldoende op voorraad.

Waarom?
Waarom ik een ‘Buy notering new maand’ in plan is omdat ik weer wat geld moet sparen. Voor bijvoorbeeld een zomervakantie en ik vind het fijn om wat geld opzij te zetten. Juist omdat het leven als chronisch zieke al duur genoeg is! 

piggy bank blog

Ik ben heel erg benieuwd of ik verleidingen kan weerstaan, zowel online als in de winkels. En de product reviews die aankomende weken online komen heb ik eerder al gekocht of cadeau gekregen.

En heb ik al verteld dat mijn lief met mij mee doet? Hoe tof is dat!

Of heb jij al eens een ‘Buy nothing new month’ ingelast?

signature Lin

Je kunt mij ook volgen op BloglovinTwitter en op Instagram

Delen:

30 Reacties

 1. 4 februari 2014 / 20:28

  🙂 ik probeer dit elke maand wel. Lukt alleen nooit. Misschien ook maar eens een blog eraan besteden als stok achter de deur.

 2. 3 februari 2014 / 10:19

  Het is superleuk om te doen joh! Ik ben nu bezig met de Free Fashion Challange: Een jaar geen nieuwe kleding, schoenen of accessoires kopen. Het is pittig maar ook heel leuk. Je wordt behoorlijk creatief. En zo ga jij dat waarschijnlijk ook ervaren, een maand niks nieuws kopen betekent dat je creatiever wordt. Althans, dat hoor ik altijd en ik ben het daar mee eens. Niet alleen word je creatiever, je word je ook meer bewust van alles wat je al hebt en voelt daar dankbaarheid voor. Ik vind het dan ook een leuke uitdaging die je aangaat, samen met je vriend en ik weet zeker dat jullie er samen plezier aan zullen beleven!
  Hoe dan ook, het zal af en toe best eens moeilijk zijn (je moet eens zien hoe vaak je niet doorhebt dat je iets koopt eigenlijk, verleiding ligt op de loer) maar uiteindelijk zal je er vast met plezier op terugkijken.

  Succes!

 3. 2 februari 2014 / 17:32

  Zeer goed initiatief! Ik denk dat ik maar eens ga proberen met je mee te doen. Heb inmiddels genoeg spullen in huis. Mijn kledingkast vandaag uitgepluisd. Ik geloof dat ik er wel een maandje mee uit kan houden 😉
  In ieder geval heel veel succes gewenst en alsnog gefeliciteerd met jouw verjaardag en alvast gefeliciteerd met de verjaardag van jouw lief!

 4. 1 februari 2014 / 23:52

  Goed initiatief! Ben benieuwd of het je mee zal vallen of dat je het heel zwaar zult vinden! Ik heb het ook weleens gedaan, idd ook om geld te besparen nadat ik een paar maanden iets teveel had geshopt en van mezelf dan 1 of 2 maanden niks mocht kopen. Ik vond het op zich prima te doen maar je moet idd voorkomen dat je teveel in winkels komt want dat maakt het wel heel erg lastig om je in te houden! Succes in ieder geval!

  • 1 februari 2014 / 22:58

   Ik ben ook benieuwd of ik mij in kan houden 🙂 Dankje wel meid!

 5. 1 februari 2014 / 21:17

  Ik ben ook van plan om een noy-buy maand te gaan houden. Ik ben alleen bang dat ik het niet vol ga houden xd

  • 1 februari 2014 / 22:56

   Pak dan júist deze maand, die is ook nog eens het kortst hahaha Ik ben erg benieuwd of het je gaat lukken! Ik denk dat ik zelf ver uit de buurt blijf van wibkels 😉

 6. 1 februari 2014 / 20:15

  Succes! Ik heb dit ook een paar keer gedaan en het is echt lastig! Ik heb alleen wel wat verjaardagcadeautjes gekocht.

  • 1 februari 2014 / 22:57

   Dat zijn inderdaad dingen die voor gaan, en logisch! Ik ben benieuwd wanneer het ‘breekpunt’ komt en ik het echt lastig ga vinden. Had jij dat al snel?

  • 1 februari 2014 / 18:16

   Dank je wel! Fijn al die motiverende berichtjes 🙂

 7. 1 februari 2014 / 14:06

  Ik moet zeggen dat ik nog nooit echt zo;n maand heb ingelast, maar wel periodes heb waarbij ik het even wat rustiger aan doe qua geld. Voor mij is februari 2014 ook zo’n maand, haha

  • 1 februari 2014 / 17:02

   Zoals je met eten een sas dag nodig heb, heb je zo’n maand nodig voor je portemonnee haha
   Good luck!

 8. 1 februari 2014 / 13:27

  Wat goed! Heel veel succes! 🙂 Geld sparen is erg belangrijk! Ik heb nog nooit zo’n maand ingelast, maar ik geef ook niet zoveel uit hihi!

  • 1 februari 2014 / 17:03

   Kijk, dat scheelt heel veel haha
   Het zijn hier vooral de feest- en een hoop verjaardagen die het m doen 😉 maken het wel een goede drijfveer 😉

 9. 1 februari 2014 / 10:46

  Succes ermee ! Ik ga zelf proberen maandelijks 20-50 euro te sparen wat niet makkelijk is als je maar een bepaald bedrag zakgeld krijgt per maand ! x

  • 1 februari 2014 / 17:06

   Heel veel succes, even op de ‘blaren’ zitten voor hopelijk iets heel moois! 🙂
   Goed bezig meis.

 10. 1 februari 2014 / 09:20

  Ik doe het nu gewoon even rustig aan, omdat ik in principe alles heb om te kunnen leven, maar mocht ik nou echt iets leuks zien dan laat ik me niet weerhouden 😉 Veel succes!

  • 1 februari 2014 / 17:07

   Dat probeerde ik ook in januari, en als ik dan in de winkels loop denk ik al snel, hee waarom niet! Haha Even streng zijn voor mijzelf. En benieuwd of het jou ook gaat lukken 😉

 11. 1 februari 2014 / 08:41

  Ja, helaas waren zulke maanden regelmatig nodig om te zorgen da mijn financieele administratie op orde bleef, nadat ik chronisch ziek werd en niet meer kon werken in mijn eigen beroep…Als je een duidelijk doel hebt, waarom? en je het samen doet…is het best te doen…

  succes , Groetjes Petra

  • 1 februari 2014 / 17:09

   Thanks! Chronisch ziek zijn is inderdaad geen vetpot en dat vind ik erg oneerlijk. Wel moeten we zelf zo sterk zijn en in balans blijven. Hoop dat het jou een beetje goed afgaat!

 12. mejohn4
  1 februari 2014 / 08:35

  Wat een leuk idee!! Heel veel succes beide.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Daisy | Marc Jacobs review

Daisy van Marc Jacobs, een bekend, klassiek en goed ontvangen parfum. Het bekende goud gelige parfum met een gouden dop...

Sluiten