Monday Talk | Een persoonlijke update

Hi allemaal! Het is tijd om weer met beide voeten op de grond te gaan staan, de aangegeten calorieën eraf te branden, de kaarsjes uit te blazen en weer over gaan tot de orde van de dag. Omdat het nou eenmaal niet iedere dag feest kan zijn, en als dat wel zo was, dan zouden we dat snel al niet meer waarderen. Vorige week las je alles over mijn blog, en het leek mij wel eens tijd voor een persoonlijke update. 

Het einde is in zicht | Antibiotica

ab kuur

Ik vond het wel weer eens tijd en leuk om jullie een persoonlijke update te geven. Om te beginnen wil ik eerst vertellen dat mijn antibiotica kuur van een half jaar er bij-na op zit! Nog een maand en een paar dagen om precies te zijn, en zoals gewoonlijk wegen de laatste loodjes het zwaarst. De kuur is erg slecht voor mijn lichaam, organen vinden het niet leuk (staat de kuur ook bekend om..), mijn darmen blazen op en iedere dag heb ik het idee dat ik in een foute Activia reclame bent beland. En met een balon onder mijn shirt loopt. Ook kom ik er van aan en al met al ben ik er dus niet rauwig om dat wij deze zomer niet maar de zon gevlogen zijn, voor een vakantie. Hierdoor zit ik toch iets minder lekker in mijn vel en kleding is dan heerlijk veilig. Maar het einde is in zicht, en dat telt.

Huidproblemen | Nieuwe aanpak

Skin careOok mijn huid is van onzuiver naar een slagveld gegaan. Ik ben al jaren bekend met eczeem, een droge, trekkerige, vochtarme overgevoelige huid met Rosacea en soms wat last van eczeem en Psoriasis. Het grootste gedeelte zit in mijn gezicht en daar ben ik niet trots op. Als je in de Hema bij de kassa staat en er een klein meisje tegen haar mama zegt dat ze mij zo zielig vind (ik wilde proberen op dokters advies voorlopig foundation loos door het leven te gaan) was ik toch al snel geneigd om meteen de beauty afdeling van de Hema onveilig te maken.

Na vele maskers, goede huidverzorgingsproducten zonnestralen begon er een lampje te branden dat het misschien wel verergerd was door de antibiotica kuur, wat dus ook het geval was. En zo’n week of twee geleden ben ik dan ook gestart met een, niet nieuwe, maar wel intensievere behandeling om mijn huid weer rustiger te krijgen. Mocht het over 2 maanden (nu dus nog 1,5) niet rustiger zijn na het stoppen van de kuur, starten wij een nieuwe, om de Rosacea van binnen en buiten aan te pakken. En dat hoop ik toch eigenlijk wel voor te zijn.

My Daily Lifestyle | Nieuw jasje

9Hiernaast heb ik besloten om het maandag artikel ‘My Daily lifestyle’ in een iets ander jasje te steken. Ik ben nogal enthousiast met foto’s maken en dat is vast te zien aan de elle lange artikelen op maandag. Ik ga vanaf nu 6 dingen benoemen en fotograferen die voor mij echt een hoogtepunt zijn geweest die week. Zo dek ik mijzelf ook een klein beetje in, mocht ik deze herfst en winter mindere periodes hebben zal dit artikel vast stimulerend werken, focussen op het positieve (waar brainstorm sessies met collega’s soms al niet goed voor zijn) en ook een stuk minder werk zijn. Zodat er meer energie over blijft voor reviews, artikelen en outfit shoots! Vanmiddag komt de eerste online, en ik hoor graag wat je ervan vind.

Ook zal ik meer foto’s gaan plaatsen op mijn Instagram account, door dagelijks een foto te uploaden, en het lijkt mij leuk als je mij wilt volgen.

 

En, hoe is het met jou?

 

liefslin2Bloglovin' button

Delen:

9 Reacties

 1. 7 oktober 2014 / 06:08

  Goed om te lezen dat het geleidelijk aanbeter met je gaat! Je nieuwe aanpak voor je blog is leuk, maar ik heb helemaal geen probleem met veel foto’s hoor 😀

  X Sara

 2. 6 oktober 2014 / 12:44

  Aftellen geblazen, het eind is in zicht! Hopelijk heb je dan ook minder last van je huidproblemen! Knap dat je toch zo positief kunt blijven. Ik ben benieuwd naar het nieuwe jasje van ‘my daily lifestyle’.

 3. 6 oktober 2014 / 12:02

  Yes! Hij zit er bijna op, je kuurtje!
  Hopelijk verminderen daarmee, en met het zalfje, je huidprobleempjes ook, en voel je je al veel minder een ballonnetje 😉
  Want wat is dat vervelend, en zelf zie je toch altijd meer als anderen.

  De herfst is weer vol in aantocht en dus helaas ook de mindere dagen.
  Ik vind dat we binnenkort maar eens moeten Welnessen 😉

  • Linda
   Auteur
   7 oktober 2014 / 11:45

   Ik kan niets anders dan daar volmondig ja op zeggen! Hoera infrarood sauna en halllooo bronwater! <3

 4. 6 oktober 2014 / 11:02

  Aaaah lieverd toch, zo naar om te lezen over de bijwerking van je medicijnen. Gelukkig kan je er bijna mee stoppen! Vind het altijd zo knap dat je lekker positief bent, echt heel inspirerend!

 5. 6 oktober 2014 / 09:53

  Wat fijn dat je kuur er eindelijk bijna op zit! Hopelijk verminderen dan ook je huidproblemen.

 6. 6 oktober 2014 / 08:29

  Beter zeg dat het einde van de kuur in zicht is. Die problemen met je huid ken ik. Ik heb ook veel last van eczeem. Ik ga nu op het moment volledig make-uploos door het leven. Het kan echt niet meer anders. Ik hoef maar een beetje mascara op te doen en de vlekken op mijn oogleden komen alweer omhoog. Ik baal er wel van, maar goed. Tot nog toe heb ik nog geen psoriasis ontdekt bij mezelf. Mijn moeder, tante, neef, opa hebben het. Ze zeggen dat het altijd een generatie overslaat, maar in onze familie klopt dat in ieder geval niet. Ik hoop dat de nieuwe aanpak voor je huid helpt. We gaan het vast wel lezen. Succes in ieder geval!

  • Linda
   Auteur
   7 oktober 2014 / 11:47

   Oh meid, dat lijkt mij ook wat.. en mega vervelend. Mijn moeder heeft precies hetzelfde.. ik kan het met de juiste verzorging acceptabel houden, en zijn er maar een paar weken per jaar dat de huid rondom mijn ogen knalrood word en al brand bij een aanraking.. ik snap dus helemaal dat jij het laat staan als het met nooit beter word.. Dank je wel voor je lieve berichtje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
The Weekend TAG

Photo by Aline Enige poos terug plaatste Iris op haar blog Run With Fashion de weekend tag, en ik werd...

Sluiten