Moos | 5 maanden in Nederland

Moos 5 maanden in NederlandYou can’t buy happiness, but you can adopt a dog! Hij is net 5 maanden bij ons in Nederland en toch voelt het alsof het nooit anders geweest is. De eerste maanden zijn dan ook letterlijk voorbij gevlogen. Moos adopteerde wij 5 maanden geleden uit Griekenland. En omdat deze mijlpaal een reden voor een feestje is (net zoals iedere dag met Moos een feestje is) verdient dat een mooi overzichtje. Met de 10 mooiste Moos foto’s op een rij en de afgelopen 5 maanden in Nederland in vogelvlucht!

 

– Moos is 5 maanden in Nederland –

de 10 mooiste foto’s op een rij

 

 

Kokoni Moos Linda's Wholesome Life

 

– Grieks avontuur –

toerist in eigen land

Ons grote avontuur begint op een Grieks eiland in de Dodekanesos. Een paar maanden eerder werden Thomas en ik spontaan verliefd op dit mooie hondje en eind september was het tijd om terug naar Griekenland te gaan en onze droom hond op te halen. Ik vind het erg belangrijk dat er een klik is tussen mens en dier, en die klik is tijdens onze week in Griekenland meerdere malen bevestigd. Het voelt alsof het zo hoort te zijn.

Wat wij die week vooral doen is elkaar leren kennen, eindeloos zwemmen in de zee en genieten van de zon op bedjes op het strand. We maken heerlijke wandelingen en gaan wat mooie plekken af op het eiland. Hij is letterlijk toerist in eigen land. Kunnen wij gelijk pijlen hoe hij het doet buiten zijn vertrouwde omgeving. We genieten volop van het mooie weer, het land en elkaar voor wij in het vliegtuig naar Nederland stappen en ons grote nieuwe avontuur begint.

 

5 maanden in Nederland

 

 

– Moos in Nederland –

het grote avontuur kan beginnen

 

De eerste maanden vraag ik vooral niet teveel van Moos. Het wennen aan Nederland is eigenlijk al genoeg. Meneer moet leren uit een voerbak te eten, in een huis te leven, lopen aan de riem etc. Het duurt ook even voor we een ritme vinden wat bij ons beiden past.

We verkennen de Biesbosch en leren veel van elkaar. Het is niet alleen een kwestie van nieuwe dingen aanleren, maar vooral ook oud en ongewenst gedrag afleren. Hij pakt het gelukkig snel op.

Ik leer wat Griekse woorden en commando’s en Moos leert luisteren. Ook in het Nederlands. Heeft er gelukkig ook veel plezier in om nieuwe dingen te leren. Moos gaat dan ook met sprongen vooruit. Zijn lieve en rustige karakter zijn een perfecte match.

Kokoni Moos Biesbosch Linda's Wholesome Life

 

– Herfst in Nederland –

Insta Famous

Tijdens onze wandelingen in de herfst gaat eigenlijk standaard mijn camera wel mee. En Moos vind het gelukkig geen probleem om te poseren voor een foto. Dan komen wij er al snel achter dat meneer heel erg fotogeniek is en mensen eigenlijk altijd wel denken dat hij een pup is als ze zijn foto’s zien. Zijn Instagram account is al snel geboren en een trouwe aanhang ontstaat al snel.

 

 

 

– De Biesbosch –

zijn nieuwe thuis

 

Deze foto laat wel goed zien hoe onze wandelingen er vanaf het begin al uit zien. Alhoewel meneer zo’n 3 jaar alleen op straat heeft geleefd is hij vanaf dag 1 al aan mij gehecht. En staat hij om de paar meter stil om te kijken of ik nog achter hem aan kom. Een perfect moment om een foto te maken. En al snel zijn onze signature foto’s geboren waar hij stil staat en achterom kijkt. Dezelfde pose komen zo’n beetje op al mijn foto’s van Moos terug. Het hoort echt bij hem!

Kokoni Moos Linda's Wholesome Life

Kokoni Moos Linda's Wholesome Life 5 maanden in nederland

 

– Een waakse Griek –

iedere wandeling is een feestje

 

Ook onze andere honden (althans onze, de hond van mijn moeder en broer) genieten dagelijks van het gezelschap van Moos. Zij vinden het erg gezellig dat de middag wandelingen met een +1 zijn uitgebreid. Zo kan Moos ook goed leren dat hij bij de roedel moet blijven en geven de andere honden hem steun tijdens het wandelen en groeit zijn zelfvertrouwen.

Zelf vind ik die dagelijkse wandelingen ook echt geen straf. Iedere wandeling zie ik weer als een mooie kans om hem nieuwe dingen te leren en zijn goede gedrag te belonen. Je hebt nu eenmaal veel geduld nodig met een adoptie hondje, je haalt immers geen kant-en-klare hond in huis. Maar een hond met een rugzakje.

Zo vind hij zwarte honden écht heel moeilijk, en gromt er met wandelen eigenlijk altijd wel naar. Daarnaast is hij ook heel erg waaks en dat vind ik zelf wel fijn, zo voel ik mij ook als ik samen met hem op stap ben een stuk zekerder. Als ik op pad ben om foto’s te maken voor Linda’s Wholesome Life bewaakt hij mijn spullen ook met zijn leven. Ik heb er echt een bodyguard bij!

 

Kokoni Moos Linda's Wholesome Life 5 maanden in nederland

 

 

– Golden Hour –

 

Niet eerder genoot ik zo erg van de herfst. Moos kleurt zo mooi bij alle goudbruine bladeren dat ik het vaak niet kan laten om even een mooie foto te maken. Zeker als de avond valt en het gouden uurtje zich aandoet maken dat het uitzicht vaak al schilderachtig is.

Ik vind het erg leuk om deze foto terug te zien. Want wat is hij de afgelopen maanden toch wel veranderd. Zo is zijn vacht gegroeid, is hij iets aangekomen (je voelde zijn ribben erg goed toen hij kwam) maar nog steeds net zo vrolijk en spontaan.

Kokoni Linda's Wholesome Life

 

– Na 4 maanden beginnen met trainen –

 

Als Moos 4 maanden in Nederland is merk ik dat hij zich buiten steeds zekerder voelt. En langzaam aan begin ik met het trainen van loslopen. Het wordt namelijk aangeraden om de eerste maanden, zeker de eerste 3 maanden, geen druk op een adoptie hond te leggen. Wennen aan de nieuwe omgeving is al genoeg. En met het idee in mijn achterhoofd dat een hond pas na 1 jaar volledig gewend is, merk ik wel dat het langzaam aan tijd is voor de volgende stap. En dat is sneller dan ik had verwacht.

De eerste weken kon lopen aan de lijn een interne strijd zijn. Als straathond heeft hij altijd zijn eigen weg kunnen bewandelen en als je baas dan ineens zegt dat we naar links gaan in plaats van rechts, kan dat weleens lastiger zijn. Hier groeit hij snel in en loslopen is dan ook een logische volgende stap. En dat gaat goed. Vooral als er weinig prikkels van buitenaf zijn die hem af kunnen leiden.

Leren dat hij bij een roedel hoort was hier ook een onderdeel van, dat gevoel moest eerst groeien voor ik de lijn los durfde te doen. Gelukkig is hij erg op mij gefocust en gaat het 8/10 keer probleemloos. Het is wel een ding als er spontaan wilde dieren voor zijn neus staan, deze wilt hij dan toch even opjagen. Hij doet ze verder niets en komt dan netjes terug of wacht op mij.

Soms heeft hij een dag een kleine terugval en gaat hij met wandelen vooral zijn eigen gang. Gelukkig is hij nog niet zo vaak de andere kant op gelopen en komt hij nu na een paar keer roepen ook weer terug. Hij is tenslotte ‘pas’ 5 maanden en Nederland, en ik kan niet wachten om te zien waar we deze zomer staan.

 

 

– Winter Wonderland –

een uniek plaatje

 

Een échte witte winter hebben wij dit jaar niet gehad. En alhoewel ik daar niet echt van kan balen vind ik sneeuw wel altijd een unieke kans om mooie foto’s te kunnen maken. Stiekem ben ik ook wel benieuwd wat deze Griek van de sneeuw zal gaan vinden.

Als ik op een ochtend wakker wordt en het is buiten wit van de rijp wrijf ik snel de slaap uit mijn ogen en schiet ik wat warme kleding aan. Zodat wij nog even optimaal van een witte wereld kunnen genieten voor het opkomende zonnetje de dooi in gaat zetten.

Deze foto hangt thuis inmiddels al op canvast aan de muur, zo blij ben ik er mee!

Kokoni Moos Linda's Wholesome Life

Amstelwijck park Linda's Wholesome Life

 

– Sprookjesachtig mooi –

we kunnen de lente bijna ruiken

 

Na een korte zachte winter kleur het bos vlakbij ons huis wit van de sneeuwklokjes. Een sprookjesachtig landschap waar ik graag met Moos doorheen wilde wandelen. Moos geniet er echt van als ik met mijn camera op stap ga om foto’s te maken. Hij weet dat hij dan een extra uitje heeft. Als ik foto’s maak staat hij ook rustig om zich heen te kijken en snoept soms stiekem een extra kluifje op die hij zelf vind in mijn tas. Inmiddels is mijn All In One tas van MaiQ omgetoverd tot Moos tas. En als die gevuld wordt weet meneer al genoeg!

 

P.s. mocht je enthousiast geworden zijn en Moos willen volgen op Instagram, je kunt hem vinden onder de naam @Mooshy_de_Kokoni

 

 

Heb jij een huisdier?

 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

14 Reacties

 1. 16 maart 2020 / 08:35

  Zo fijn, hij is echt keischattig! En prachtige foto’s, alweer, maar ik had niet anders verwacht van jou!

 2. Marushi
  13 maart 2020 / 22:19

  Die golden hour foto is prachtig zeg! Leuk dat je een hondje uit het buitenland heb geadopteerd.

 3. 13 maart 2020 / 12:55

  Wat een mooie hond en leuk verhaal! Geniet ervan! 🙂

 4. 12 maart 2020 / 16:54

  Wat een prachtige hond! En hij gaat echt een prachtig leven tegemoet. Ik volg je hoor, Moos!

 5. Jasmina Gajadhar Borgeld
  12 maart 2020 / 16:21

  Wat fijn dat hij je zo gelukkig maakt..en wederom mooie fotos zeg!

 6. 12 maart 2020 / 15:52

  Wat fijn dat jullie Moos op deze manier een fijn en nieuw leven hebben gegeven zeg. Hij ziet er ook heel lief uit.

 7. 12 maart 2020 / 09:38

  hoe mooi is dit om te zien en te lezen 😀 hij heeft het gewoon heel goed getroffen bij jullie 😉

 8. 11 maart 2020 / 22:50

  Ahh wat een mooi beestje zeg! En ook allemaal toffe foto’s! ✨?

 9. 11 maart 2020 / 14:18

  Wat een mooi hondje zeg! Geniet heel veel van elkaar. En dat hij het goed krijgt bij jullie dat lijkt mij wel duidelijk.

 10. 11 maart 2020 / 12:11

  Ongelooflijk dat dat lieve hondje drie jaar op straat geleefd heeft. Wat geven jullie hem een prachtig, liefdevol gouden mandje. Je ziet echt dat hij je compleet vertrouwt.

  • Linda
   Auteur
   11 maart 2020 / 20:43

   We zijn inmiddels echt een team geworden ja, zo bijzonder om mee te maken ♥️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask The Body Shop
Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask | The Body Shop

[dropcap]H[/dropcap]eb je de laatste tijd wat vaker last van een doffe en vermoeide huid? The Body Shop heeft daar een...

Sluiten