Masterclass Photography | Olympus x ilovefashionbloggers

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe masterclass werd in de Photography Playground van Olympus gehouden, in een prachtig oud pand net achter de Dam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABij binnenkomst kreeg iedereen een eigen camera toegewezen, wij mochten eerst vrij fotograferen tot iedereen binnen was en Brendan de Clercq en Jolique van ilovefashionbloggers de masterclass zouden beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen sfeer impressie van het prachtige oude pand.OLYMPUS DIGITAL CAMERABrendan laat mij hier zien hoe je meerdere foto’s in een frame kunt plaatsen, dit is namelijk een extra functie die deze Olympus camera’s onderscheiden van de rest. De camera zelf is compact, daardoor klein maar wel een beetje aam de zware kant. Uniek is dat deze camera’s geen spiegel hebben en daardoor een stuk kleiner en handzamer zijn dan de normale spiegelreflex camera’s, en beloven wel dat de kwaliteit er niets aan onder zou doen. Je snapt dat ik nieuwsgierig ben of dat zo is!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHier een voorbeeld van verschillende samengevoegde foto’s, er zijn namelijk meerdere vormen en formaten. Erg leuk voor onder andere fashion bloggers, zo kan je de complete outfit laten zien en kiezen om er 2 detail foto’s bij te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlexa en Lisette kwamen gezellig mee naar de masterclass, zo is ieder blog uitje een feestje. De foto’s waar ik op sta zijn dan ook door deze meiden gemaakt, bedankt daarvoor meiden!

De zwart-wit foto’s die ik jullie ga laten zien zijn onbewerkt, ik heb alleen het formaat aangepast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAblog17Ik vind het heerlijk om nieuwe camera’s en opties uit te proberen, tijdens het maken van de bovenstaande foto’s werd ik een soort van verliefd op het licht en dat zie je erg mooi terugkomen in de foto’s.

De camera is compact en heeft aardig wat opties, voor mensen die wel een professionele camera willen en niet met een toeter van een spiegelreflex camera rond willen lopen kunnen zeker deze optie overwegen. De foto’s zijn mooi, de camera is niet al te ingewikkeld en je kunt de lens verwisselen. Het enige nadeel is de prijs, ze zijn namelijk best aan de dure kant. En ik hou het daarom voorlopig bij mijn Nikon spiegelreflex.

Wil je meer informatie over deze type camera’s, bekijk dan zeker even de website.

10501818_656013524483288_4613987941304520610_nSuper selfie met de hele groep. Photo by ilovefashionbloggers

Brendan heeft aardig wat werk van zichzelf laten zien, hij vertelde hoe hij te werk gaat en wat voor rol belichting speelt in zijn foto’s, hier heb ik dan ook zeker wat van geleerd. Verder zijn wij vooral zelf aan het oefenen gegaan en had ik eerlijk gezegd wel iets meer informatie willen krijgen om mijn fotografie skills te verbeteren. Ondanks dat is de avond voorbij gevlogen en was het super gezellig met deze lieve dames!

ilovefashionbloggers en Olympus, thanks for having us. Erg leuk om deze camera uit te proberen en bedankt voor de mooie gooediebag!

Met wat voor camera fotografeer jij het liefst?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

7 Reacties

 1. 22 juli 2014 / 00:23

  Dat is een gaaf event! Word deze vaker gehouden? De resultaten mogen er wel wezen!

 2. 21 juli 2014 / 00:25

  Wat een leuk event zeg! Met zo’n masterclass steek je natuurlijk heel wat op, lijkt me hartstikke leuk om mee te maken! Ik heb op het moment een compactcamera van Canon, bevalt erg goed maar zit wel te kijken voor een andere. We hebben ook wel een spiegelreflex maar met name in de vakanties vind ik deze te groot om mee rond te zeulen en doe ik alles met mijn compacttoestel…

 3. 20 juli 2014 / 18:42

  Super tof!
  Ik hoop ook dat ik ooit wordt uitgenodigd voor een fotografie event.
  Het lijkt me zo ontzettend tof om mensen te ontmoeten die het ook interessant vinden 🙂

 4. 20 juli 2014 / 14:39

  Mooie foto’s heb je uitgekozen Linda! Die ene met die gekleurde streepjes pakken waar je drie keer is echt heel vet geworden !!
  Het was zoals gewoonlijk super leuk 🙂

  Fijne zondag!

  Love, Lisette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
OOTD | Let’s go to the beach

Als er iets is wat mij een zomers gevoel geeft is het wel met je blote voeten in het zand...

Sluiten