Live in concert | Jay Z #MCWT

Gisteravond was het eindelijk zover, de legendarische rap legende, de briljante zaken man en dé man van zette voet op Nederlandse bodem. Shawn Corey Carter, die eigenlijk geen introductie nodig heeft (toch schreef ik een introductie blogje), blies het ZiggoDome in Amsterdam omver met zijn Magna Carta World Tour!
En ik was erbij, lees hier mijn review van het concert.

Jay Z
Jay Z, live in het ZiggoDome 29-10-2013 #MCWT

Ein-de-lijk was het zover!
Bij binnenkomst werden wij warm verwelkomd door een Dj, die ons al fijn trakteerde op hip-hop en R&B nummers, van oude klassiekers tot de nieuwe favorieten. We zijn dus heerlijk opgewarmd!
Direct na het inzetten van zijn laatste nummer start Jay Z zijn intro, de muziek gaat harder en het podium wordt verlicht. We krijgen een mix van korte intro’s van bekende nummers als ‘U don’t know’ en ‘F.U.T.W.’. Nummers die erg bekend in de oren klinken voor de échte fans, maar kan me voorstellen dat degene die Jay alleen van de radio kennen redelijk verrast werden door deze keuze van nummers.

Timbaland
Timbaland, live in het ZiggoDome 29-10-2013 #MCWT

Jay Z & co
Jay Z was op het podium sterk vertegenwoordigd met Timbaland als dj, en verraste mij dat hij een pianist, een drummer en een gitarist/bassist had meegenomen. Richting het einde van het concert nam Mr. Carter ruim de tijd om hen te bedanken en in het zonnetje te zetten door ze allemaal een solo te laten spelen. Timbaland opende zijn stuk met een beatbox show en een mix van door hem geproduceerde nummers, een korte zang en een sneak-preview van zijn nieuwe nummer, hoe gaaf is dat! De pianist bracht het mooie Coldplay nummer ‘Clocks’ te gehoor. En de drummer gaf ons een fantastisch mooie solo, geblinddoekt!

wpid-article.png
[Bron]

Mr. Carter
Maar eerst even terug naar Jay Z. De man die begin 2000 mijn aandacht al trok met de nu klassieke beats van ‘Big Pimpin’. Uit de tijd dat we thuis nog een inbelverbinding hadden voor het internet en ik naar een vriendin moest om het nummer te beluisteren -good old times!-.
Music was my first love, en hip-hop en R&B waren daarmee gelabeld als mijn eerste liefdes. In de opvolgende jaren kocht ik steeds meer cd’s van H.O.V.A. die ik allemaal grijs draaide. En daarmee dacht ik wel goed voorbereid te zijn voor het concert van vanavond!

Mijn hoogtepuntjes van de avond:
U don’t know, Public Service Announcement, Holy Grail, Tom Ford, I just wanna love you (YES, Pharrell Williams door de speakers!), Niggas In Paris, Beach is Better en Church in the wild.
Een lekkere lange lijst en de avond was daarmee een aaneenschakeling van hoogtepunten en slecht één nummer was mij onbekend -Shame on me!-. 

Jay z concert
Ik met mijn lief, #MCWT ZiggoDome 29-10-2013

Mijn eindconclusie van de show
Jay Z heeft mij enorm verrast met de energie die hij bij zich had van de eerste tot de laatste minuut, en deze bracht hij ook over op het publiek. Het publiek vond ik ook erg levendig en dus zo niet Nederlands!
Ik lees hier en daar op internet slechte recensies (je kan kritisch zijn maar sommige mensen moeten altijd wat te klagen hebben..), ze geven hem zesjes en zevens, recensies waar ik mij totaal niet in kan vinden. Het enige waar ik ze gelijk in kan geven is dat het jammer was dat hij niet samen met Timbaland een nummer gerapt heeft.

But than again, It was Jay’s Show, and Timbo the King was just a part of it.

Hij trakteerde ons op vele juweeltjes van nummers van zijn nieuwe album Magna Carta Holy Grail, vandaar zijn gelijknamige tour, the Magna Carta World Tour! (Dus in je recensie niet klagen dat vele nummers afkomstig waren van dát album!) Ook de Blue print trilogy, The Black album en Watch The Throne werden niet vergeten. Wat ervoor zorgde dat je niet stil kon blijven zitten en wel los moest gaan en vele handen in de lucht geparkeerd waren (zie foto hieronder, HOVA baby!) Met ‘Niggas in Paris’ en ’99 problems’ stond het ZiggoDome op zijn grondvesten te trillen. Met ‘Forever Young‘ sloot hij mooi af, waarbij het ZiggoDome magisch verlicht was met mobieltjes als de moderne aanstekers!

Via Twitter zijn de recensies van de fans lovend en voor de critici:

Even my old fans like ‘old man just stop’,
I could if I would, but I can’t, I’m hot!

HOVA
[Bron]

De afwisseling van de nummers was top, zijn zang was top, zijn energie was top, de interactie met het publiek was top, zijn feestyles waren top, kortom het hele concert was TOP! 

signature Linda

Delen:

3 Reacties

  1. 31 oktober 2013 / 23:50

    Leuk dat je er geweest ben. Zelf luister ik bijna niet naar zijn muziek!

    • 1 november 2013 / 19:32

      Ik zou haast zeggen dat je dan heel wat mist hihi 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Live in Concert | Jay Z #MCWT

Rapper Jay Z komt dinsdag naar Nederland met zijn Magna Carta World Tour! Ook zorgt hij voor een hele fijne...

Sluiten