Life Update | Nee zeggen is zo waardevol

Update Linda's Wholesome LifeBiesbosch, Dordrecht

 

Life Update | Nee zeggen is zo waardevol

Voor ik weer begin met posten vind ik dat het tijd is voor een kleine Life Update. Wie mij al langer volgt weet dat de herfst en winters lichamelijk voor mij de zwaarste maanden zijn. Echter is het dit keer niet geheel de reden waarom ik zo weinig upload. Het heeft alles te maken met het maken van keuzes, en doen wat het beste voelt.

Wanneer je aan mensen vraagt hoe het gaat krijg je al snel te horen dat ze druk zijn. Druk zijn vind ik geen luxe en ook niet iets om trots op te zijn. Hierdoor loop je jezelf al heel snel voorbij, wat nadelig is voor je gezondheid, hoe jij je voelt maar zeker ook voor je omgeving. Nu we halverwege december zijn vind ik het extra belangrijk om wat extra tijd vrij te maken voor de mensen die ik lief heb, dingen doen om in de kerst sferen te komen maar ook zeker voor mijzelf. Ik heb ook griep gehad de afgelopen weken, maar er zijn ook genoeg dagen dat ik ‘druk zijn’ niet langer als excuus wil gebruiken. Juist omdat het mij niet gelukkiger maakt en het juist nadelig werkt voor mijn gezondheid. En ik december stiekem wat bewuster mee wil maken en niet uitgeput de feestdagen in wil gaan.

Daarom zorg ik ervoor dat ik alles verspreid. Ik ben eerder begonnen met het kopen van kerstcadeautjes, heb ruim de tijd genomen om een kerstboom uit te zoeken en het huis kerst klaar te maken. Maar ik zorg ook beter voor mijzelf, en zeg vaker nee tegen uitstapjes die meer energie kosten dan ik kan geven (ook werk gerelateerd, vaak juist werk gerelateerd).

 

Meer tijd voor ‘mij’

Ondanks dat de wandelingen met Moos pittig zijn, en ik nooit een ochtend mens was (werd als ik een goede nacht had gemaakt na half 10 wakker) begin ik aan het verschuiven van mijn ritme te wennen. En lopen Moos en ik al buiten als de eerste zonnestralen de aarde raken. Ik voel mij alleen al hierdoor een heel ander mens. Dat ik door de zorg voor Moos (een Grieks hondje wat ik begin oktober adopteerde) minder kan werken vind ik helemaal niet erg. Ik haal er zoveel voldoening uit, zeker omdat ik nu meer tijd voor mezelf neem. En zodra we een fijn ritme gevonden hebben (we zijn al hard op weg) zal het ook makkelijker zijn om andere dingen aan mijn dagen toe te voegen.

Ik ben namelijk de helft van mijn leven al chronisch ziek. En ben voor mijzelf gaan werken zodat ik zelf mijn uren in kan delen. Maar iedere minuut dat ik energie heb alleen aan werk te besteden (wat ik uiteraard onwijs leuk vind om te doen) is maar voor een korte periode haalbaar. Er is namelijk nog zoveel meer dan dat. En meer tijd offline doorbrengen is daar een goed voorbeeld van.

Maar het gaat komen, lieve mensen, de kerst content. Ik ben langzaam aan weer aan het opkrabbelen en heb de laatste weken ook veel tijd besteed aan fotografie opdrachten voor klanten buiten mijn blog om (wat ik wel een mijlpaal vind, dat meer mensen iets met mijn foto’s willen doen). Maar nu is het tijd voor kerst content. Ik streef ernaar om volgende week met een volle Christmas Week af te trappen. Met duurzame cadeau tips en Conscious Christmas outfits. Ik heb er zin in!

 

Duurzame kerstcadeau’s

Wie opzoek is naar Duurzame Kerstcadeaus wil ik graag tippen op artikelen die ik hier al eerder over plaatste:

Gift Guide : Sustainable Fashion
Gift Guide : Cruelty Free Beauty
Gift Guide : Cruelty Free Skincare
Gift Guide : Dierproefvrije Parfums
Gift Guide : Sustainable Juwelry

 

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

 

Liefs Linda

Delen:

3 Reacties

 1. 13 december 2019 / 15:33

  Agossie, ik zag je hondje later pas haha hij valt helemaal weg vanwege zijn kleur. En ik ben benieuwd naar je nieuwe blogpostst! goodluck en een fijn weekend Linda <3 keep your head up.

 2. 13 december 2019 / 09:01

  Het is goed dat je een pas op de plaats maakt als je aan je lichaam merkt dat dat hard nodig is. Inderdaad, druk zijn is geen prestatie om trots op te zijn, zeker niet als je lijf daartegen gaat protesteren.
  Ik ben heel benieuwd naar je kerstcontent, maar wacht geduldig af en zie die wel verschijnen als het moment daar is 🙂

 3. 13 december 2019 / 08:51

  Zorg goed voor jezelf, Linda! Ik ben heel erg benieuwd naar je kerstcontent, want je foto’s zijn altijd zó mooi. Fijn om te lezen dat anderen ook foto’s van jouw hand willen! Zij weten wat goed is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
My Jewellery Linda's Wholesome Life
Strass oorbellen

[dropcap]W[/dropcap]aar ik een aantal jaren geleden alleen nog voor subtiele oorknopjes ging, durf ik nu ook meer uit te pakken...

Sluiten