InstaDiary & mini-Shoplog| Amsterdam EYE

Maandag was het tijd voor een uitje voor mij en mijn lief. Eigenlijk zouden wij zondag al gaan, maar vanwege het bar slechte weer besloten we zondag rustig aan te doen en maandag naar onze mooie Big City te gaan. Met als bestemming, het EYE Film Instituut Nederland. Oftewel, het Nederlands filmmuseum gewijd aan de cinematografie te Amsterdam! Mijn vriend moest hier voor school een opdracht maken en vroeg of ik gezellig mee wilde. Dat hoefde hij geen tweede keer te vragen!
Dit uitje leek mij gelijk een mooie gelegenheid voor een nieuwe InstaDiary, kijk je mee?

We vertrokken rond het middag uur met de trein richting Amsterdam met als eindbestemming het Centraal Station. Voor mij als trein-leek is het altijd een vrij leuke ervaring om met het boemeltje Nederland te verkennen. Voor mijn vriend is dat iets minder spannend, hij zit er van maandag tot vrijdag dagelijks in. Na een uurtje treinen kwamen we aan op Centraal, hier steek je het station over, pak je een pont en deze brengt je netjes bij EYE.

Mijn InstaDiary overzichtje!

20131016-191944.jpg

Een Eat Natural bar en een Innocent Smoothie voor onderweg. Voor mij een nieuwe smaak van Innocent Drinks -ananas, banaan en kokos- en ik vind m heerlijk! Hier werd het idee voor mijn ‘The Big Knit’ blogje geboren.
| In de kelder van ’t EYE hangt een beamer, als je hiervoor staat kan je zelf met bewegingen een ware Picasso Baby maken! | Het EYE, met mijn lief ervoor. | Street art in AMS | Amsterdam zou Amsterdam niet zijn zónder de duiven! | ‘Love is in the air!’

20131016-171815.jpg

Wij moesten in de kelder zijn en hier kon je uit alle jaren bijzondere film terugkijken, deze dame mag dan zeker niet ontbreken! Jammer genoeg hadden wij geen tijd om het museum door te lopen, dat gaan we zeker nog een keer doen! | Een mini-voorbeeld van een filmset | Films geprojecteerd op de muren van The Basement.
| Bij buitenkomst werden we compleet verrast door een oer-Hollanse-natte-wind. Great!
| Mega poster van ADE, vrijdag is mijn aller eerste ADE experience! Can’t wait! | Op de terugweg een broodje gescoord, mijn smoothie genuttigd en mijn dagelijkse portie pillen verovert.

20131016-191952.jpgIk heb ze al veel voorbij zien komen en ik kon mezelf niet inhouden toen ze rijkelijk uitgestald lagen bij de kassa.. dé Chocolonely’s van Tony’s! Hier komt natuurlijk nog een blogje over. | Eenmaal thuis konden we onszelf heerlijk opwarmen met verse groentesoep van moeders! Dat is fijn bijkomen na zo’n lange dag 🙂 | En last but really not least.. Ik heb ze gespot! Naast de vele Duitsers waren de ras echte Chinezen ook van de partij! Je weet pas echt wanneer je op een Hollands dagje uit ben geweest als je chinezen tegen het lijf loopt!

Donorweek
Zonder dat wij het wisten is maandag in het EYE de donorweek afgetrapt! Er stond een stand om je als donor te registreren en ook een vlag wapperde sierlijk buiten in de wind. Er waren een aantal BNN’ers in tha house, wij hebben alleen Dennis Weening gespot. Hij deed net als ons de filmquiz in de kelder.
Op mijn Linda On A Mission blog besteed ik meer aandacht aan de Donorweek!

Mini Shoplog | Gekocht bij EYE

1

Ik kocht 2 gewone repen van Tony’s Chocolonely’s
-Melk chocolade met Noga & Pure chocolade-.
En twee Limited Edition Repen!
-Puur met Kers & Melk, Kokos, Amandel & Kaneel-.
Nommies!

K1

Ook kocht ik een aantal kaarten. Deze kan ik mooi gebruiken bij het Postcrossen!

1.2

De artikelen in het winkeltje van EYE hadden als thema film of ogen. Dit contactlenzen houdertje van Kikkerland vonden we beiden zo leuk dat we hem niet konden laten hangen! – en ja we hebben ook echt lenzen-.
Zelf heb ik al een groen komkommer doosje en deze leuke uit is voor mijn lief!

1.1

Is hij niet leuk?

signature Linda

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Body & Mind | Plantaardag Mystery-Bag

Afgelopen weekend kreeg ik het bericht dat ik een Plantaardag Mystery-bag had gewonnen. Hoe leuk is dat! Kijk je met...

Sluiten