InstaDiary #1 | Dierendag!

Mijn eerste InstaDiary staat vandaag in het teken van -hoe kan het ook anders- dierendag!
Een dag vol extra knuffels en snoepjes. Maar wat houd dierendag nou eigenlijk echt in? En is het niet iedere dag dierendag?

‘Go make a InstaDiary they said, It will be fun they said!’

Dierendag, de dag dat alle trouwe huisdiertjes in het zonnetje gezet worden.
Vanuit de basisschool herinner ik mij dat er net als bij Moeder- en Vaderdag, voor dierendag knutselwerkjes werden gemaakt. De hond kreeg een ketting van brokjes en de kat ook. Ze werden de hele dag extra veel geknuffeld en werden -naast de kunstwerkjes- overladen met lekkers.

Vandaag de dag realiseer ik mij dat het bij ons thuis iedere dag dierendag is -hoe cliché dit ook klinkt-. De dieren worden goed verzorgd, krijgen genoeg beweging, goed eten en op zijn tijd wat lekkers. Juist omdat wij, als baasjes zijnde, voor de dieren hebben gekozen en ze daarom een goed thuis willen en moeten bieden. Naast dat wij thuis enorme dierenliefhebbers zijn hebben wij ook de natuur lief. Mijn moeder is een prachtige natuurfotograaf die eigenlijk eens wat met haar foto’s zou moeten doen (dus mam als je  dit leest ;-)..) Hiernaast heb ik van jongst af aan al geleerd dat je vuil in de vuilnisbakken en prullenbakken gooi, zodat de natuur het thuis blijft voor de dieren en geen buikpijn krijgen van jou rotzooi.

Feit: wanneer een vogel piepschuim opeet verteert zijn lijfje dit niet. Het dier zal altijd het gevoel hebben dat zijn buikje vol zit en dus stoppen met eten.
Schokking(!) als je bedenk dat wij mensen een hele grote vinger in de pap hebben bij dit leed!
Waardeer de natuur en de natuur zal jou hele mooie dingen laten zien!

Een dierenvriend in hart en nieren. Als klein meisje wilde ik heel graag dierenarts assistent worden of politie te paard. De droom om bij de politie te gaan heb ik al snel laten varen, de dierenliefde bleef. Op het Wellant College studeerde ik af met als praktijk vak dierhouderij. Om vervolgens een nieuwe uitdaging te zoeken in de gehandicaptenzorg. Mijn plan was om dit vervolgens te gaan combineren met dieren. Zo heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een zorgboerderij en op een manege voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Prachtig mooi werk!

De definitie van dierendag
Wanneer ik Wikipedia raadpleeg wat nou eigenlijk de definitie van deze dag is krijg ik het volgende:

“Werelddierendag valt jaarlijks op 4 oktober. Met het vieren van deze dag wil men mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden.”

En dat is toch iets heel andere gedachten dan wat ik mij herinnering is blijven hangen bij deze dag. Misschien wel omdat ik het vanzelfsprekend vind om goed voor je dieren te zorgen. Dat dit bij sommige mensen niet het geval is word vaak benadrukt in programma’s als ‘animal cops houston’ (TLC). Hier word dierenleed onder de aandacht gebracht, dieren worden gered of uit hun lijden verlost en de eigenaren vervolgd. En vooral dat laatste is iets waar Nederland iets van kan leren. Wij hebben de vrijwillige dierenambulance maar aan het dierenrecht systeem kan naar mijn idee nog het een en ander bijgeschaafd worden.
Niet geheel onbekend is het programma van Cesar Millan, The Dog Whisperer (NatGeoTV) waarin baasjes hulp vragen in het begeleiden van hun honden. Een dikke pluim voor de mensen die werken aan hun communicatie tussen mens en dier. Een slechte communicatie -met alle gevolgen van dien- maken baasjes radeloos en willen hun dier daarom weleens wegdoen, achterlaten in het bos en worden dieren rond vakantie periodes veelal gedumpt in overvolle asiels en nooit meer opgehaald.

Buitenland
Al met al vind ik dat wij Nederlanders over het algemeen erg goed zijn voor dieren. Dit word vaak op vakantie wel bevestigd voor mij. Bij het zien van de vele straat honden en katten in het buitenland begint mijn rescue-hartje te kloppen. Als het aan mij lag had ik er al heel wat geadopteerd. Ook bracht ik een aantal jaren terug een bezoek aan een straathonden opvang, Animalinneed, in Malaga, Spanje. Hier worden straathonden opgevangen, geholpen (gecastreerd of gesteriliseerd), gevoed en word er een nieuw baasje gezocht. Een onwijs mooi project dat door vooral vrijwilligers uitgevoerd wordt.

Een mooi gezegde: “We kunnen niet alle honden op de wereld redden, maar wel de wereld van een hond”.

InstaDiary #1

InstaDiary #1 Linda

InstaDiary: Mijn paardjes Max & Biëlla. Wat ben ik ONWIJS blij met dit duo =)
Onze geitjes Blacky 33 & Seitje.

InstaDiary #1.1 Linda

InstaDiary: Kat Binky.
Onze JackRussel Floyd.
Mijn hamster, Hammie, die helaas pas van ouderdom is overleden. Maar verdiendT hier zeker een plekje!

Ik ben gek op deze dieren. Ze maken ons huis echt tot een thuis!

Verwen jij de dier(en) vandaag extra of is het bij jou ook elke dag dierendag?

Liefs, Linda!

Delen:

2 Reacties

 1. 4 oktober 2013 / 14:57

  Goede post meid! Ik verwen mijn prinsesje altijd.. dus niet een speciale dag voor haar. Ook wil ik zo veel mogelijk voor de dieren doen. Ik heb bijvoorbeeld op de Dierenambulance als vrijwilliger gewerkt! 🙂

  Liefs, Marjo

  Enne, je instadiary is geslaagd hoor haha!

  • 7 oktober 2013 / 12:20

   Onwijs leuk zeg dat je op de dierenambulance heb gewerkt. Jij heb echt je hartje op de goede plek hihi Wat had het toch mooi geweest als iedereen het zo vanzelfsprekend vond om zo goed voor de diertjes te zorgen.

   Enn… Oh YES! gelukkig geslaagd hahahaha

   Liefssss

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Let’s Get Personal

Het word tijd om mijn blog een persoonlijk tintje te geven.En laat ik dan aan het begin van het bloggen...

Sluiten