In 7 stappen een Zero Waste Beauty Routine

In 7 stappen een Zero Waste Beauty Routine Linda's Wholesome lifeBiesbosch, september 2020

De afgelopen week hebben we naar één doel toegewerkt: het creëren van een ultieme guide om in 7 stappen jouw beauty routine te verduurzamen. In dit artikel vind je alle stappen, die stuk voor stuk makkelijk toe te passen zijn, overzichtelijk onder elkaar. Om niet alleen een fijne beauty routine voor jou te creëren, niet alleen om jou veel geld te besparen, maar juist ook om de wereld een stukje groener te maken. Bergen met afval te voorkomen door ons plastic gebruik drastisch te verminderen. Ik hoop dat ik jou in het artikel van vandaag mag inspireren. In 7 stappen een Zero Waste Beauty Routine.

 

 

– In 7 stappen een Zero Waste Beauty Routine –

durf jij het verschil te maken?

 

 

In 7 stappen een Zero Waste Beauty Routine Linda's Wholesome life

 

Stap 1: Wasbare Wattenschijfjes

De eerste stap is het vervangen van je wegwerp wattenschijfjes in plastic zak voor wasbare wattenschijfjes van katoen. Ze zijn zacht voor de huid én een stuk beter voor het milieu en je portemonnee. Lees uitgebreid over mijn ervaring met deze wasbare wattenschijfjes in dit artikel.

 

 

Humble Co Bamboo Cotton Swabs Wattenstaafjes

 

Stap 2: Katoenen wattenstaafjes

Vervang je plastic wattenstaafjes die komen in een plastic bak voor katoenen wattenstaafjes mét een stokje van bamboe. Deze wattenstaafjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en daardoor een duurzame keuze. Klik hier voor meer informatie.

 

Solide shampoo & conditioner Zero Waste

 

Stap 3: Shampoo & Conditioner Bar

We nemen bij stap 3 de haarverzorging onder de loep. Minder plastic in de badkamer en stralende lokken met de natuurlijke shampoo & conditioner bars. Lees ealles over deze nieuwe manier van haarverzorging in dit artikel.

 

Organicup Menstruatiecup

Organicup Menstruatiecup Linda's Wholesome Life

 

 

 

 

Stap 4: De Menstruatiecup

Op Dag 4 van de Zero Waste Beauty Week gaan we het hebben over de OrganiCup Menstruatiecup. Laten we een einde maken aan flinke bergen afval en praten over een duurzaam alternatief voor maandverband en tampons. Lees hier alles over de OrganiCup Menstruatiecup.

Nextbrush Bamboe Tandenborstel

 

Stap 5: Bamboe Tandenborstel

Op Dag 5 van de Zero Waste Week is het tijd om onze plastic tandenborstels te vervangen voor een duurzame bamboe tandenborstel. Klik hier voor meer informatie.

 

Natuurlijke tandpasta van Ben&Anna Whitening

 

Stap 6: Natuurlijke Tandpasta

Verruilen je plastic tandpasta tube voor een natuurlijke tandpasta in een glazen pot. Als voorbeeld neem ik deze natuurlijke Whitening tandpasta van Ben&Anna.

 

 

Ben & Anna Deodorant Stick Sensitive Highland Breeze Deodorant stick

 

 

 

 

Stap 7: Natuurlijke Deodorant Stick

Vervang jouw deodorant in spuitbus voor een natuurlijke deodorant stick. Een voorbeeld is deze Sensitive Highland Breeze deodorant stick van Ben&Anna.

Ben & Anna Deodorant Stick Sensitive Highland Breeze Deodorant stick

In 7 stappen een Zero Waste Beauty Routine Linda's Wholesome life

 

Als je deze 7 stappen doorlopen hebt en wellicht wat tips overneemt, dan mag ik je feliciteren. Wat goed dat jij het verschil durft te maken! Misschien heb je elf nog tips voor mij die je hieronder wilt delen. Het lijkt mij leuk en leerzaam om het hierover te hebben. Er is namelijk altijd ruimte voor meer duurzamer Zero Waste veranderingen.

Klik hier voor het Zero Waste Week Beauty artikel van vorig jaar.

Welke stap vind jij het makkelijkst om toe te passen?

 

Liefs Linda

 

 

De Zero Waste Week is een onderdeel van een Challenge van Holland & Barrett. De producten zijn mij ook toegestuurd door H&B. Ik zal de tips niet plaatsen als ik er niet voor 100% achter sta. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 15 september 2020 / 11:40

    Wat een prachtige foto’s weer Linda en je hebt er een mooi artikel van gemaakt, zelf gebruik ik nu alleen wattenstaafjes voor Ollie zijn ogen.. verder ben ik er zelf mee gestopt omdat ik iedere keer een prop veroorzaakte na een aantal maanden en dan moest ik mijn oren weer laten uitspuiten.. geen pretje! verder doe ik altijd mijn make-up verwijderen onder het douchen waardoor ik amper tot geen watjes hoef te gebruiken, dat scheelt ook alweer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Ben & Anna Deodorant Stick Sensitive Highland Breeze Deodorant stick
Natuurlijke deodorant stick | Zero Waste Beauty

Biesbosch, september 2020   Natuurlijke deodorant stick | Zero Waste Beauty Het is alweer de laatste dag van de Zero...

Sluiten