Hoe fit is jouw hond? – Honden Weegweken

Honden WeegwekenDordtse Biesbosch

 

– Hoe fit is jouw hond? –

Honden Weegweken,

met een beetje hulp, een gezond leven.

 

Oktober vorig jaar adopteerde ik Moos vanuit Griekenland en is hij echt niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik geniet volop van onze ochtend wandelingen (geniet er iets minder van als het hard regent, maar we blijven er niet voor thuis) en van zijn gezelschap in het algemeen. Sinds zijn aankomst staan zijn gezondheid en welzijn stipt op nummer één. En ik denk dat dit wel voor alle honden baasjes en liefhebbers geldt.

Toch is het zo dat onze liefde vaak net iets teveel van het goede is, en we ongemerkt iets teveel voer of kluifjes aan onze trouwe viervoeters geven. Uit onderzoek van de Universiteit in Utrecht blijkt namelijk dat ruim de helft van de Nederlandse honden overgewicht heeft en 8% onder het kopje ‘zware obesitas’ valt. Niet echt iets wat we onze vriendjes willen geven, toch?

Overgewicht is niet alleen een ‘welvaartsziekte’  maar kan de levensduur van je hond zelfs met 2 jaar inkorten. Omdat ze als gevolg van overgewicht hartproblemen, gewrichtsproblemen en kortademigheid kunnen krijgen en zelfs vatbaarder kunnen worden voor infecties. Jakkes!

 

Wat kun je eraan doen? 

Net als bij mensen gaat het vaak om een verstoord balans in het innemen van calorieën en te weinig beweging krijgen. Drie schijfjes worst staat namelijk gelijk aan een patatje mayonaise. Shocking, right? Januari is tenslotte de maand van de goede voornemens. Wil jij meer gaan bewegen? Ga dan dagelijks wat langer wandelen met je hond. Iets met twee vliegen in één klap.

Ben je benieuwd naar het gewicht van je hond? Je kunt altijd terecht bij de dierenarts om je hond te laten wegen, vaak staan deze in de wachtkamer. Wil je het iets wat laagdrempeliger maken? Welkoop start vanaf vandaag (20 januari) t/m 16 februari de Honden Weegweken.

Tijdens deze campagne staat het gewicht en de gezondheid van de trouwe viervoeters centraal. Je kunt 4 weken lang bij de Welkoop winkels terecht om je hond te laten wegen. En ontvang een gratis weegboekje met extra informatie en een gratis tennisbal werper om jullie actievere levensstijl van start te laten gaan. Tevens is er een dierenspecialist aanwezig om jou persoonlijk advies te geven. Neem een kijkje op de website van Welkoop voor de dichtstbijzijnde winkel.

P.s. je kunt het hele jaar terecht bij Welkoop om je hond te wegen, tijdens de Honden Weegweken krijg je er simpelweg wat extraatjes bij. Mooi meegenomen, toch? 

 

Hoe actief ben jij samen met je hond?

 

Liefs Linda

Delen:

2 Reacties

 1. 20 januari 2020 / 15:10

  Wat goed dat je hierover een artikel hebt geschreven! wauw.. patatje mayo dat is wel een hele goeie vergelijking maar inderdaad, shocking!

  • Linda
   Auteur
   22 januari 2020 / 15:26

   Grappige vergelijking hé, zo kwam hij bij mij ook goed binnen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Hier wil je in 2020 naartoe Linda's Wholesome Life
Hier wil je in 2020 naartoe | Europa

Saõ Miguel, Azoren [dropcap]A[/dropcap]msterdam, Parijs, Milaan, een kleine greep uit een selectie steden die onwijs mooi zijn en druk bezocht...

Sluiten