HEMA Dead Sea Minerals Shower Gel & Body Butter

 

Hema Dead Sea Minerals Shower Gel & Body Butter

 

 HEMA Dead Sea Minerals

 

De Dead Sea Minerals lijn bestaat o.a. uit een Shower Gel, Body Scrub, Body Lotion, Body Butter en een zak met badzout.

 

 HEMA Dead Sea Minerals

 

Dead Sea Minerals Shower Gel

Deze douchegel bevat naast dode zee mineralen ook zeewierextract. Omdat deze samen een natuurlijke bron van magnesium, kalium en natrium zijn. Deze helpen de huid te hydrateren en de geïrriteerde huid te kalmeren. Hierdoor is hij geschikt voor dagelijks gebruik, zelfs voor de gevoelige huid. En dat is nou net de categorie waar ik zelf ook onder val. Met mijn atopische huid (gevoelig voor eczeem en psoriasis) kan ik eigenlijk maar weinig producten iedere dag gebruiken. Mijn huid voelt goed gehydrateerd, rode plekjes komen tot rust. En naar mate je deze douchegel, in combinatie met de de body butter, langere tijd gebruik, merk ik dat mijn huid er ook zichtbaar van opknapt en zachter aanvoelt.

 

Geschikt voor: alle huidtypen, zelfs de gevoelige huid.

 

 HEMA Dead Sea Minerals

 

Ingrediënten

Zoals ik al vertelde is deze douche gel een bron van doze zee mineralen. Maar er zijn o.a. ook water,  laureth sulfate en coco glucoside als schuimvormer en mineralen eraan toegevoegd. PEG-200 hydrogenated glyceryl palmitate is gewonnen uit kokospalmolie. Sodium lactate is een melkzuur met een pH-waarde van 5,5 en is hierdoor een natuurlijke vochtigheidsfactor. Helaas komt de parfum ook vrij vooraan te staan in de ingrediënten lijst, het is geen scherpe geur en mijn huid reageert er gelukkig goed op. Palmitamidopropyltrimonium chloride is een ammoniumzout. fucus vesiculosus extract heeft een positieve invloed op wondjes, de geïrriteerde huid en psoriasis. Daarnaast vind ik ook verschillende soorten parabenen op de lijst.

 

De complete lijst met ingrediënten:
aqua, sodium, laureth sulfate, coco glucoside, disodium oleate, PEG-4 Rapeseedamide, PEG-200 hydrogenated glyceryl palmitate, sodium lactate, parfum, palmitamidopropyltrimonium chloride, fucus vesiculosus extract, maris sal, panthenol, PEG-7 glyceryl cocoate, sodium pca, glycine, fructose, urea, niacinamide, inositol, sodium benzoate, lactic acid, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, tetrasodium iminodisuccinate, sodium hydroxide, Cl 16035, Cl 19140, Cl 42051. 

 

 HEMA Dead Sea Minerals

 

De substantie is doorzichtig, schuimt voldoende en doucht het fijnst als je hem aanbrengt op een puff. Zelf laat ik het schuim dan ook heel even inwerken voor ik mijn huid afspoel. De geur is niet heel aanwezig en sluit goed aan bij het product, en doet mij denken aan andere producten met zee mineralen.

 

De Dead Sea Minerals Shower gel is zowel online als in de HEMA winkels te verkrijgen voor €4,00 (200 ml).

 

 HEMA Dead Sea Minerals

HEMA Dead Sea Minerals

 

Dead Sea Minerals Body Butter

Zeker in de herfst en winter geef ik de voorkeur aan een fijne, volle en soms romige Body Butter. Zo ook deze van de Dead Sea Minerals lijn. Hij bevat net als de Shower Gel dode zee mineralen en zeewierextract. Omdat ze, zoals ik al vertelde, magnesium, calcium, kalium en natrium bevatten. Rijke mineralen die de huid hydrateren, kalmeren en verzachten.

 

Geschikt voor: alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid.

 

 HEMA Dead Sea Minerals

 

Ingrediënten

Deze Body Butter bevat o.a. water,  verzorgende shea boters,  glycerin om het vocht in de huid op peil te houden en  glyceryl stearate wat vervaardigd wordt uit verschillende plantenoliën. PEG-100 stearate wat gewonnen wordt uit kokosnoten of palmen. Verder is er vitamine E aan toegevoegd, een plantaardige verzachter, minerale olie (paraffinum liquidum),  parfum en verschillende vormen van parabenen.

 

Parabenen vermijden of niet?
Graag wil ik even ingaan op de parabeen kwestie. Dit zie je al snel terug bij producten die in een pot zitten (c.a. 90% van de producten). Zeker omdat je hier steeds met je vingers een kleine hoeveelheid uit haalt, je het blootstelt aan de lucht, en hierdoor het risico op besmetting van het product groter is. Na wat onderzoek kom ik erachter dat in vergelijking met andere bewaarstoffen je met parabenen een laag risico loopt op het krijgen van huidirritatie of cosmetische allergie. Het is net zo waarschijnlijk dat personen reageren op ‘natuurlijke’ bewaarstoffen, zoals tea tree oil of rozemarijnextract als op parabenen in cosmetica.

 

De parabenen in dit product staan onderaan de lijst wat wilt zeggen dat er kleine hoeveelheden zijn gebruikt. Fijn. Het is verder helemaal aan jezelf of je voor producten met parabenen kiest ja of nee. Zelf probeer ik ze zoveel mogelijk te vermijden en aangezien dit het enige producten zijn die ik gebruik met parabenen heb ik er in dit geval niet zo’n probleem mee. Dit zal ook vast een reden zijn waarom deze producten met een groen tintje relatief goedkoop zijn.

 

De complete lijst met ingrediënten:
aqua, butyrospermum, parkii, glycerin, glyceryl stearate, PEG-100 stearate, tocopheryl acetate, dicaprylyl ether, dicaprylyl carbonate, cetyl alcohol, lanolin alcohol, ethylhexyl dodecanol, dimethicone, acrylates/acrylamide copolymer, sodium lactate, paraffinum liquidum, maris sal, fucus vesiculosus, panthenol, parfum, polysorbate-85, sodium PCA, glycine, fructose, urea, niacinamide, inositol, sodium benzoate, lactic acid, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben,methylparabenn, butylparaben, isobutylparaben, tetrasodium iminiodisuccinate, amyl cinnamal, coumarin, hydroxycitronellal, butylphenyl methypropional, linalool, alpha-isomethyl ionone, Cl 16035, Cl 19140, Cl 42051.

 

 HEMA Dead Sea Minerals

 

Ik breng hem dagelijks na het douchen aan op mijn huid. En deze Body Butter zorgt ervoor dat mijn huid gedurende de hele dag goed gevoed en gehydrateerd blijft.

 

HEMA Dead Sea Minerals

 

De Body Butter is vol, romig en laat zich tegelijkertijd goed en gelijkmatig aanbrengen. Hierdoor is hij gelukkig zuinig in gebruik. De geur is hetzelfde als die van de Shower Gel, en doet mij denken aan de zee.

 

Deze Dead Sea Minerals Body Butter is zowel online als in de HEMA winkels verkrijgbaar voor €4,50 (200 ml). 

 

 HEMA Dead Sea Minerals

 

 Hoe bevallen de producten?

Het is een beetje de vraag of jij producten met parabenen wilt gebruiken (de meningen zijn erover verdeeld) als het op deze Dead Sea Minerals lijn van de HEMA aankomt. Zelf vind ik hem fijn in gebruik en de producten worden erg goed ontvangen door mijn gevoelige en atopische huid. En dat is fijn. De keuze is vaak al beperkter als jouw huid niet goed op doorsnee producten en/of geparfumeerde producten reageert. Mijn huid voel ik naarmate ik deze producten langer gebruik ook echt opknappen, waardoor mijn huid aan het einde van de dag niet droog en trekkerig aanvoelt. En dat vind ik een groot pluspunt voor deze betaalbare lijn. Een fijn alternatief voor wie graag producten met dode zee mineralen wilt gebruiken. Zeker omdat deze vaak relatief wat duurder zijn.

 

Over welke douche producten ben jij de laatste tijd enthousiast?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

10 Reacties

 1. eduard van dijk
  3 november 2017 / 12:49

  Ik gebruik dit middel ook al een tijdje met veel genoegen. Alleen nu kan ik het niet meer verkrijgen bij de HEMA, weet u waar dan wel? alvast dank
  Eduard van Dijk

  • Linda
   Auteur
   3 november 2017 / 17:03

   Dan is hij denk ik uit het assortiment gehaald, online kan ik de producten ook niet meer vinden. En zie zo snel niet dat er iets voor in de plaats is gekomen, op een zout scrub na..

 2. 26 november 2016 / 14:35

  Ik ga eens binnenkort bij de Action kijken dan voor de showergel. Ik heb bijna weer nieuwe nodig en dit heeft wel mijn interesse gewekt.

 3. 25 november 2016 / 21:35

  Het lijken mij hele fijne producten! Kende ze nog niet:)

 4. 25 november 2016 / 00:32

  Die body butter klinkt erg goed! En wat een prachtige foto’s zeg.

 5. 24 november 2016 / 16:28

  Dat ziet er echt ontzettend goed uit. Ik heb vaker producten van de Hema en ben er tot nu toe altijd tevreden over geweest.

 6. 24 november 2016 / 06:17

  Fijne prijzen hebben de producten zeg. Ik vermijd parabenen niet persé, ik wil deze lijn dan ook wel eens proberen omdat ik heel benieuwd ben wat ik van deze lijn vind als ik deze een tijdje zal gebruiken. Fijne review!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Yves Rocher kerstcollectie 2016 christmas
Yves Rocher Kerstcollectie | Winactie

Nog maar 33 nachtjes slapen en dan is het al zover, kerstmis 2016! Om alvast een beetje in feestelijke sferen...

Sluiten