Groen eten | Hoe gaat het na 3 maanden?

 

Groener eten | 3 maanden update

 

groen eten update lifestyle by linda

 

Hoe zijn de eerste 3 weken mij vergaan?

3 maanden geleden gooide ik het roer om en ging ik nóg groener en gezonder leven. Wat inhoud dat mijn ontbijtjes plantaardig zijn geworden, net als mijn lunch. Ik stapte van mijn granola met Griekse yoghurt ontbijtjes over naar veel fruit, soja yoghurt en granola. Mijn lunch, die ik voorheen heel vaak vergat (omdat ik simpelweg geen brood eter ben) moest terug komen en werd nog gezonder. Vaak ook plantaardig, maar zeker vlees vrij.

 

De eerste weken maakte ik iedere dag een groene lunch smoothie (met groente en fruit) voor mijzelf. Hier ben ik enorm van opgeknapt. Ik werd energieker, mijn huid knapte op en ik voelde mij veel beter. Al snel ontdekte ik dat ik wel een opgeblazen buik krijg van de vele fruit suikers. En mede daarom moest ook mijn gewone suiker inname terug geschroefd worden. Ik schrapte de suiker voor in de koffie, die ik overigens ineens ook erg zoet vond door verandering van smaak, en koeken en ijsjes werden aan de kant gezet.

 

groen eten update lifestyle by linda

 

Is het groener eten goed vol te houden?

Ik denk dat ik zo’n 6 weken lang iedere dag groene smoothies als lunch heb gegeten. Hierna merkte ik dat ik ook wel trek in andere dingen begon te krijgen en maakte ik vaker een cracker met (lactose vrije) mozzarella en avocado klaar of met tomaat. Een echte smoothie is zelfs alweer even geleden. Maar hier wil ik wel weer mee gaan beginnen.

 

Ik moest ook tussendoor noodgedwongen van anticonceptie pil wisselen en door alle hormonale veranderingen ziet mijn huid er slecht uit en heb ik ook een paar weken minder trek gehad in eten. Ik was gewoon niet mijzelf hierdoor. De trek en de zin om lekkere dingen te maken komt gelukkig weer terug, en dit wil ik ook zeker weer op gaan pakken.

 

Linda, ben je dan ook vegetarisch geworden?

Tot nu toe is mijn lunch wel vaak plantaardig (hallo vitamines!) maar zeker vegetarisch. Helemaal gestopt met vlees eten ben ik niet, maar als ik het eet beperk ik het wel tot het avond eten of een keer een tapas worstje, of stukje vis in de avond. Ik vind het heel belangrijk om het vlees eten te minderen omdat ik weet hoe groot de invloed van de vlees industrie op de wereld is. (Wie niet precies weet waar ik het over heb: CowSpiracy op Netflix is een aanrader!) Ik ben er nog niet van overtuigd dat iedereen vegetariër moet worden om de wereld beter te maken, maar iedere maaltijd die plantaardig is draagt hier zeker wel aan bij.

 

groen eten update lifestyle by linda

 

Wat heeft het gezonder eten mij gebracht?

Zoals jullie wel gemerkt hebben heb ik de smaak van gezond en stevig ontbijten goed te pakken en mijn creaties deel ik dan ook graag met jullie. Al het gezonde eten maakt mij ook iets stabieler. Mijn terugvallen na drukke dagen lijken iets minder heftig en pijnlijk te zijn en hier ben ik enorm blij om. Als ik een dag iets minder fruit en/of groente eet dan merk ik dat mijn lichaam er gewoon om vraagt. Ik ben er dus heilig van overtuigd dat gezond eten bijdraagt aan je beter en gezonder voelen. En dat voelt zo onwijs goed dat ik verleidingen heel makkelijk kan laten staan.

 

groen eten update lifestyle by linda

 

Linda, kan je de zoete verleidingen weerstaan?

Ik heb één keer geprobeerd ijsje (op sorbet basis) en een keer een macaron te eten (ze zien er ook zo onwijs lekker uit). Maar het feit dat ik hier hoofdpijn van krijg, (een dag lang) en twee dagen later nog met een buik als een ballon loop geeft maar weer aan hoe slecht suikers zijn voor een mens. En het was een prima test om te zien wat het met mijn lichaam zou doen. De vooruitgang die ik heb geboekt, wil ik ook echt niet meer kwijt.

 

Als ik frisdrank, ijs of een koek zie, zie ik haast ook alleen de suikers wat het eten ook gelijk een heel stuk minder aantrekkelijk maakt (ik denk letterlijk in suikerklontjes). Die knop is om gegaan en ik kan mij niet voorstellen dat deze ooit weer terug gaat. Daarnaast drink ik gelukkig ook makkelijk 2 liter water op een dag. Voor wie dit niet lukt; hou mijn blog zeker in de gaten. Hier ben ik namelijk een makkelijke oplossing voor die ik graag met jullie wil delen.

 

Tip: Wie ook graag de inname van suikers wilt minderen en in de plaats van suiker suikervervangers gebruikt (zoetjes, light producten). Onthou dan dat vervangers van suiker nog slechter voor je lichaam zijn omdat dit bewerkte suikers zijn, en hierdoor lastiger af te breken zijn.

 

Deze zomer ben ik van plan om nog meer heerlijke fruit recepten met jullie te gaan delen. Denk aan heerlijke water recepten, lunch gerechten, fruit ijsjes en nog meer heerlijke ontbijtjes. 

 

Eet jij iedere dag voldoende groente en fruit?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

7 Reacties

 1. 19 juli 2016 / 13:29

  Knap dat je je aan deze eetgewoonten kunt houden en eet waar jij je beter door gaat voelen! Een opgeblazen buik is echt heel naar, is heel herkenbaar voor mij.
  Ik eet heel veel groente en fruit. Echt wel meer dan het dubbele dan wat nodig is op een dag. Het is naast brood vrijwel het enige wat mijn maag en darmen verdraagt, dus ik moet wel. Gelukkig ben ik er dol op en heb ik er totaal geen moeite mee!

 2. 19 juli 2016 / 10:31

  Als je zoetigheid mist in je eten of koffie is het aan te raden om kokossuiker te gebruiken, de Gi index daarvan is veel lager dan normaal geraffineerd suiker waardoor het minder snel opgenomen wordt in je bloed en je niet van die rare energiepieken ervaart.

  • Linda
   Auteur
   19 juli 2016 / 11:17

   Dat is een fijne tip! Ik ben zo geminderd met het innemen van suiker dat ik het op een gegeven moment ook echt niet meer lekker vond in mijn koffie. Maar kan mij voorstellen dat andere mensen hier wel wat aan kunnen hebben (:

 3. 19 juli 2016 / 09:26

  Interessant om te lezen hoe jij het hebt ervaren. Ik moet bekennen dat ik het heel knap ben en dat het mij op dit moment echt niet zou lukken, maar ik heb wel gemerkt dat ik gezonder bezig ben, heel onbewust. Mooi om te lezen meid.

 4. 19 juli 2016 / 08:58

  Oh wat ben ik jaloers op je!! Mij lukt het helaas niet op af te kicken, al ben ik wel een keer dichtbij geweest. Misschien gaat het me wel lukken in Zuid Oost Azië! jij bent goed bezig <3

  • Linda
   Auteur
   19 juli 2016 / 10:04

   Ik denk dat je op reis je eet patroon makkelijker om kan gooien, zeker in Azië eet je zo anders én gezond. Hopelijk mis je de suikers dan niet als je gelijk lekker veel fruit eet (:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lindaswholesomelife.nl lifestyle by linda
Zomer planning & blog verjaardag

Afgelopen week scrolde ik, zoals ik dat iedere dag doe, door mijn Timehop heen om te zien wat ik de...

Sluiten