Een zonnige dag in Brussel

Terwijl de zon heerlijk schijnt en er een klein briesje door mijn haren heen waait, wandel ik door de prachtige straten van Brussel. Gisteren was het Thomas zijn vijfentwintigste verjaardag. En omdat ik vind dat je dat niet ongemerkt voorbij kan laten gaan besloot ik te gaan doen waar wij goed in zijn. Beiden houden wij ervan om nieuwe steden te ontdekken of oude pareltjes te herontdekken. Brussel is zo’n stad waarvan ik bij ieder bezoek denk, dit moeten we vaker doen. En dat terwijl we automatisch iets vaker in Breda en Antwerpen stranden als wij een dagje gaan winkelen. Brussel dus. De mooie, fijne stad die mij altijd een beetje aan het iets zuidelijker liggende Parijs doe denken. Met zijn fijne sfeer en mooie gebouwen. Het doet de liefde iedere keer weer opbloeien.

 

Een zonnige dag in Brussel

 

Brussel België Brussels BelgiumBrussel België Brussels BelgiumBrussel België Brussels BelgiumBrussel België Brussels BelgiumBrussel België Brussels BelgiumBrussel België Brussels Belgium

 

En doen waar we goed in zijn, dat hebben we gedaan. Al wandelend door de fijne en lange winkelstraten bezochten wij een paar fijne winkeltjes. Van antiek en vintage shops waar ik fijne aankoopjes per kilo deed, tot het aanschaffen van fijne nieuwe Conscious jeans bij de H&M. De Slow en (tikkeltje) Fair Fashion Game is on. En eerlijk, het is helemaal mijn ding. We aten heerlijke stokbroodjes, pizza’s en maakte kennis met het aller eerste verse sappen machine. Bezochten de Grote Markt, liepen langs prachtige gebouwen, kerken, basiliek en kathedralen. En het is juist die veelzijdigheid die Brussel zo leuk maakt. Ik maakte een arsenaal aan polaroid foto’s en Thomas nam de analoge foto’s voor zijn rekening. En juist dat laatste blijkt een nieuwe hobby te zijn die erg aanstekelijk werkt. Het is zo enorm leuk om deze oude sfeerbeelden nieuw leven in te blazen. Samen met de flaws en imperfecties.

 

Iets wat niet minder fijn is, is het feit dat Brussel slechts op een steenworp afstand (1,5 uur rijden) van mijn woonplaats ligt, en ik diezelfde avond heerlijk (weliswaar met een warme kruik) onder de dekens kon kruipen. Life is good. En voor het eerst sinds mijn terugkeer uit Thailand heb ik het gevoel dat ik er weer echt ben. De hersenschudding is achter de rug, net als de griep die ik er vlak na opliep. En uiteraard eergisteren, de dag dat ik even aan mijn blog wilde werken, lag de server eruit, waardoor het ongepland iets langer stil is gebleven op mijn blog. Maar ik ben er weer hoor. Springlevend. En weer thuis met een nieuwe reeks polaroid foto’s en een zak vol vintage kleding. Life is good. Really. 

 

Vintage hotspot: Melting Pot Kilo – €15,00 per kilo. Hoogstraat (Rue Haute) 154, Brussel. Ma-zon: 10.00 – 18.00 uur.

 

Welke stad bezoek jij graag?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

6 Reacties

 1. 17 februari 2017 / 20:03

  Brussel lijkt mij ontzettend mooi, maar in mei ga ik eerst naar Gent en dan misschien kan ik nog een keer een tripje naar Brussel plannen.

 2. 17 februari 2017 / 14:58

  Oh, heb er 8 jaar gewoond en ben er al een tijdje niet geweest. Nu zie ik mijn vroegere ’tweede huis’ O’Reilly’s op jouw foto’s staan en wil ik ook weer even terug. Heb je de Antoine Dansaertstraat ook ontdekt?

 3. 17 februari 2017 / 08:07

  Ik ben er nog nooit geweest, whoops! Maar het staat zeker nog op mijn lijstje 😉

 4. 17 februari 2017 / 07:15

  Wat een ontzettend leuk idee om in Brussel de verjaardag van je vriend te vieren. Ik vind dat ook een prachtige stad en ben er vorig jaar nog geweest. Zeker met een zonnetje erbij is het er goed vertoeven! Wat fijn ook om te horen dat je je weer een stuk beter voelt dan toen je net terug was uit Thailand 🙂

 5. 17 februari 2017 / 06:08

  Nog gefeliciteerd! Brussel is een soort van ‘mijn’ tweede stad. Mijn vriend en ik gaan ieder jaar minstens 1 lang weekend naar Brussel. Voor mij is dat ook erg dichtbij en daarnaast heb ik toch echt het idee dat ik weg ben omdat er Frans wordt gesproken. Heerlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
delilah cosmetics review cruelty free beauty valentijn valentine
My sweet Valentine Look by delilah

Of je jezelf klaar gaat maken voor een date-night, een dagje uit of jij jezelf graag opmaakt op een daily basis,...

Sluiten