Cala Nova Beach | Ibiza

Ibiza kent hele mooie stranden en baaien. Voor wie in het Noord-Oosten verblijft, of met de auto het eiland wilt gaan verkennen, is Cala Nova een fijne baai om eens aan te doen. De rotsen, het helder blauwe water, de mooie groene omgeving en het prachtige uitzicht zorgen ervoor dat jij je even in een paradijs bevind.

 

 Cala Nova Beach

 

 Cala Nova Beach IbizaCala Nova Beach Ibiza

 

Cala Nova vind je net boven Es Canar, een klein dorpje aan de zee (waar je overigens ook de hippiemarkt Punta Arabi vindt). En bevindt zich aan de Noord-Oost kust van Ibiza. Vanaf Santa Eularia, de stad waar wij verbleven, rij je gemakkelijk met de bus of auto naar Cala Nova. Er gaan bussen direct naar het strand van Cala Nova (en de natuurlijke camping Cala Nova) of naar Es Canar. Hier vandaan loop je in een minuut of 20 rustig naar het strand.

 

Je kunt ervoor kiezen om een korte route, via de parkeerplaats, naar het strand te nemen. Maar wanneer je even rechts aanhoud kun je prachtig via de kustlijn naar het strand toe lopen. Hier heb je het mooiste uitzicht over Cala Nova en de Balearische Zee. Je waant je hier echt in een oase van rust.

 

Geschikt voor
↠ Strandliefhebbers
↠ Natuurliefhebbers
↠ Jong & oud

 

 Cala Nova Beach IbizaCala Nova Beach IbizaCala Nova Beach IbizaCala Nova Beach IbizaCala Nova Beach Ibiza

 

Aanwezige voorzieningen

↠ Bedjes & parasols
↠ Douches
↠ Lifeguards
↠ Toegang voor mindervalide
↠ Restaurants

 

Op Cala Nova vind je genoeg voorzieningen. Zoals je hippe en idyllische hotspot Atzaró Beach, het Punta Verde Restaurante en Chiringuito Can Colomaret. Thomas en ik hebben het fijne restaurant Atzaró bezocht (te zien op de foto) en hebben hier heerlijk geluncht en wat gedronken.

 

 Cala Nova Beach IbizaCala Nova IbizaCala Nova Beach Ibiza

 

De baai wordt goed bezocht door zowel toeristen als Spanjaarden zelf. Het fijne is dat het gros van de massa neerstrijkt op de bedjes. Zodat de handdoek liggers meer naar links of rechts (naast de rotsen) plaats kunnen nemen, en hier toch redelijk rustig kunnen liggen. Ik bezocht dit strand in Augustus. Zelf ben vermijd ik graag de drukte en bestempel ik deze baai als gezellig druk.

 

Cala Nova Beach IbizaCala Nova Beach IbizaCala Nova Beach Ibiza

 

Het idyllische blauwe water, de rotsen, de groene omgeving en het prachtige uitzicht maken Cala Nova een plek die je zeker even aan moet doen als je in de buurt bent. Ideaal voor wie het eiland met de auto verkent en voor mensen die van kamperen houden, de camping vind je er vlakbij. Maar ook zeker geschikt voor een dag toerist.

 

Vervoer
↠ Vanuit Santa Eularia vertrekken er 2 keer in het uur een bus naar Es Canar (op zaterdagen, zondagen en feestdagen één keer per uur). En je betaalt €1,55 voor een enkeltje.
↠ Vanuit Santa Eularia vertrekt er om de 2 uur een bus naar Cala Nova, één stop verder dan Es Canar.
↠ Met de auto kun je ook gemakkelijk parkeren op de naastgelegen parkeerplaats.

 

 

Aan welke mooie baai heb jij fijne herinneringen?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

5 Reacties

 1. 17 september 2016 / 13:37

  Wat een mooie locatie! Heerlijk om bij dit Nederlandse weer bij weg te dromen. x

 2. 3 september 2016 / 07:43

  Wat mooi! Ik zou graag nog eens naar Ibiza toe gaan, nu mijn vriend nog eens overhalen.

 3. 2 september 2016 / 20:00

  Wauw, prachtige foto’s heb je weer gemaaktLinda <3 Ons appartement zat 5 minuutjes lopen van het strandje Calla Nova vandaan! Bijna dagelijks hebben we daar over die rotsen gewandeld! Echt een onwijs mooie en adembenemende plek inderdaad. Ik wil weer terug <3

 4. 2 september 2016 / 10:16

  Ik baal nu echt ENORM dat ik niet verder ben gegaan dan de hippie markt, wat is het MOOI <3

 5. 2 september 2016 / 07:47

  Heerlijk, strand! Ik verlang op dit moment een beetje naar strand!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Cala Nova Beach Ibiza
De magie van Ibiza ☾

..'Over enkele minuten zullen wij landen op de luchthaven van Ibiza. Het weer is, fenomenaal. Bij deze neem ik namens...

Sluiten