Site pictogram Linda's Wholesome Life

Buddha Bowl met avocado en zoete aardappel

Buddha Bowl zoete aardappel avocado

Buddha Bowl met avocado en zoete aardappelBiesbosch, april 2020

 

Zin in een gezonde lunch die ook nog eens goed vult? En kan je ondertussen geen boterhammen met pindakaas meer zien? Daag jezelf eens uit in de keuken en maak een heerlijke Buddha Bowl. Er zijn niet heel veel regels voor het maken van een Buddha Bowl. Er zit wel vaak iets met vezels in, daarnaast is het kleurrijk, vers én gezond. Zelf maakte ik een bowl met vrolijke lente kleuren. Als iets er kleurrijk uitziet stimuleert het mij om een goede portie te eten. Heb jij dat ook ? Je kunt daarnaast ook een bowl maken met groente en/of rijst wat je over hebt van de dag ervoor. Je brengt de ingrediënten samen in een kom en en je hebt een gezonde, voedzame maaltijd. Zoals jullie van mij gewend zijn is de bowl 100% vrij van dierlijke ingrediënten, en dus vegan.

 

Wat heb je nodig om deze Buddha Bowl te maken?

Recept voor 2 personen:

 

Verwarm de pan of oven zodat je de mix van zoete aardappel, pastinaak en pareluitjes op kunt warmen en kunt bakken. Zelf maak ik namelijk gebruik van de diepvries zakken van Bonduelle, zodat ik op ieder gewenst moment toch vers kan eten. Terwijl dit opstaat mix ik de sla, snij ik een aantal zongedroogde tomaatjes. Rooster ik de Pijnboompitten in dezelfde pan als de zoete aardappel mix en laat dit hierna afkoelen. Snij de avocado in plakjes en plaats al je koude ingrediënten vast in de kom. Voeg hier uiteindelijk ook de groentemix aan toe. Als laatste topping breng ik een snufje zout aan op de avocado, peper op de zoete aardappel mix en de avocado. Klaar is Kees.

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Mobiele versie afsluiten