Body & Mind | Warm de herfst en winter in! *Shop Tip*

De herfst met zijn koude, regenachtige en donkere dagen doorkomen is voor sommige gezonde mensen al een aardige uitdaging. Bij vele valt hun humeur met de bladeren mee en anderen belanden leeg en ongemotiveerd op de bank. En laten we eerlijk zijn, in Nederland zijn de mooie herfstdagen schaars (Thank God dat het nu heerlijk is buiten!) en is de verleiding om binnen bij de kachel te blijven erg groot.
Wanneer je een chronische ziekte onder de leden heb is de herfst eerder een struikelblok dan een drempel die je over moet stappen. En daarom is het belangrijk om zo goed voorbereid mogelijk de herfst in te gaan.
Om zo sterk genoeg te zijn voor de winter, die uiteraard automatisch volgt en erg streng schijnt te worden dit jaar. En de Blokker speelt hier heel goed op in met Low-Budget Winter Musthaves! 

October Quote

Begin deze maand schreef ik op mijn Linda On A Mission blog een artikel over hoe je jezelf op de herfst en de aankomende winter kan voor bereiden.
Vandaag opende ik het Blokker krantje en hier vond ik een hele mooie toevoeging op mijn ‘Hoe overleef ik de herfst‘ blog.

Een klein gedeelte van de tips:

 • Warm kleden: Zorg ervoor dat je jezelf goed warm houdt.
  Dit voorkomt een hoop stijve-spieren-ellende en het scheelt een hoop energie (je lichaam moet veel verbranden om je lichaam warm te houden).
  Grote sweaters zijn weer hip! En dat is fijn! Deze zijn goed te combineren met jeans, een rokje met daaronder een (thermo) legging (ook warm & vrouwelijk, hiernaast zit het ook lekker op de bank) en een leuke sjaal. Zo kan je door het afwisselen van sjaals steeds weer een nieuw look creëren zonder er teveel voor uit te moeten geven.
  Tip: Zelf zorg ik ervoor dat ik onder mijn shirt een mouwloos topje aan heb met een lange body, zo blijven rug en onderrug lekker warm.
 • Warme voeten: Trek lekkere dikke sokken aan binnen of sloffen, ik hoor dat veel chronisch zieken ook last hebben van -zoals het lijkt- chronisch koude voeten. Zelf ben ik een enorme koukleum, koude voeten betekent voor mij dat een koud lichaam al snel volgt.
 • Elektrische deken: Waar een kruik een klein stukje van je lichaam verwarmt (wel heel lekker als je koude voeten heb) verwarmt een elektrische deken binnen mum van tijd je hele bed! Scheelt een hele poos klappertanden en hopen dat je bed warm word. Hiernaast is het ook fijn om in de ochtend wakker te worden zonder stijve en/of pijnlijke spieren.
     Tip: Kies voor een elektrische deken die meerdere standen heeft. Zelf word ik misselijk van een té warm bed. De warmste stand gebruik ik wel wanneer ik snel mijn bed op wil warmen, daarna ga ik over tot een warmte die ik wel de hele nacht kan verdragen.

Bij de Blokker kan je nu heel voordelig leuke warmhoudertjes halen!
-Klik op de foto voor een vergroting- 

[Bron]
[Bron]

Ben je benieuwd naar de andere tips die ik gaf om de herfst te overleven? Hier kan je ze terug lezen.

Foggy Autumn Forest

Ben jij al klaar voor de herfst en zijn koude dagen?
En ik ben erg benieuwd naar jou insider tips!
signature Linda

Delen:

5 Reacties

 1. 23 oktober 2013 / 05:02

  Wat een fijne tips! Ook als koukleum zijn dit soort dingen heel hard nodig..

 2. 22 oktober 2013 / 16:20

  Waaah goede tip! *grist het foldertje uit de oud papier bak*

  Ik ga morgen gelijk kijken voor de legging, huissokken en plaid met voetenwamer! 😀

  Liefs!

  • 22 oktober 2013 / 16:48

   Ik ben ook REUZE benieuwd naar de thermo leggings! Zal den mooie zijn om fashionable en comfortabel de winter door te komen 😀
   Ben erg benieuwd hoe jij ze vind!

   *Morgen ook snel naar de winkels gaat*

   Liefs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
DonorWeek 2013

Vandaag is de laatste dag van De Donoweek 2013.   -14 tot en met 20 oktober- Nederland vraagt een week lang...

Sluiten