Balea Haarverzorging

Mijn haar is een groot onderdeel van mijn signature look. Mij zie je niet snel een fancy kapsel rocken, mijn haar krullen of het vast dragen. Het zijn lange lokken die ik graag los laat hangen. The boho way. Dat mijn haar er gezond en verzorgd uitziet is dan ook meer dan logisch, en een standaard. Door het jaren lang te verven (yes, I’m some sort of blond baby..), door medicatie gebruik, het schuren langs kleding, de zon én de wind is een goede verzorging een must. Het uitproberen van nieuwe producten maakt mij altijd erg blij. En omdat ik weet dat er genoeg mensen zijn die graag nét over de Nederlandse grens winkelen besloot ik de Balea haar verzorgingslijn voor bruin/geverfd haar eens uit te proberen. Om uit te zoeken of het die ritjes naar de DM meer dan waard zijn.

 

Balea Haarverzorging

 

Balea Haarverzorging DM review ervaring Balea Professional

 

De producten van Balea zijn niet alleen Duits en dierproefvrij, maar ook nog eens spot goedkoop. Omdat ik weet dat er veel mensen zijn die van fijne koopjes jagen houden, besloot ik de proef eens op de som te nemen. Want hoeveel krijg je eigenlijk voor een aanzienlijk klein bedrag?

 

Balea Haarverzorging DM review ervaring Balea Professional

 

Balea Haarverzorging DM review ervaring Balea Professional

 

Balea Glossy Braun Shampoo & Spoeling 

De shampoo en conditioner komen beiden uit de lijn voor gekleurd haar. Dit betekent dat het jouw haar extra hoort te verzorgen. De producten hydrateren, zorgen ervoor dat jouw haar glanst en makkelijk doorkambaar is. Tot mijn verbazing is de shampoo ook nog eens vegan.

De goedkope prijs moet ergens vandaan komen, en dat zien we dan ook wel terug in de ingrediënten lijst. Want alhoewel de producten vrij zijn van alcohol en siliconen is er wel SLS aan de shampoo toegevoegd. Een ingredient wat de producten laat schuimen en een extra schoon gevoel geeft. Maar de meningen zijn over dit ingredient nogal verdeeld.

Verder kom ik ingrediënten tegen met een hydraterende werking, cacao zaad wat een desinfecterende werking heeft. En Mica. Een kristal wat beschermend, kalmerend en reinigend werkt. En de eigenschap heeft dat het glanst.

Mijn haar voelt zacht, glanst en ziet er goed verzorgt uit. Ondanks dat ik zelf liever voor een iets natuurlijke product ga, heb ik deze producten wel met veel plezier gebruikt.

Wat ik nog wel even mee wil geven is dat je een beetje op moet passen met de shampoo en de conditioner. Ze hebben een donker bruine kleur en dit kan afgeven op badlakens en kleding.

 

Balea Glossy Braun Shampoo is verkrijgbaar voor €1,35 (250ml). De conditioner is verkrijgbaar voor €1,35 (200ml).

 

 

Balea Haarverzorging DM review ervaring Balea ProfessionalBalea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaring

 

 

Balea Oil Repair Intensive Haarmaske 

Terwijl ik deze review aan het maken ben zie ik online dat het potje een heuse make-over heeft gehad. En een wat luxueuzere uitstraling heeft gekregen.

Het haarmasker is bedoeld voor haar wat extra zorg kan gebruiken. Gespleten haarpunten herstelt het niet, maar bros en droog haar geeft het wel een boost. Het masker is verrijkt met verzorgende en hydraterende Arganolie. Het is alcohol vrij, maar bevat wel een ‘zachte alcohol’, Cetearyl Alcohol. Dit heeft als eigenschap het product te verdikken en laat het haar zacht aanvoelen.

Daarnaast kom ik ook natuurlijke eiwitbronnen tegen uit mais en soja. En dit zorgt ervoor dat vocht vast wordt gehouden in het haar, maakt het haar makkelijk doorkambaar en verbeterd de structuur van het haar.

Ik vind het op zich best een fijn masker, hij is vegan en doet wat hij moet doen. Hij maakt mijn haar zacht, verzorgt het en zorgt ervoor dat het makkelijk doorkambaar is. Het verricht geen wonderen, maar dat verwacht ik ook niet voor deze prijs.

 

Het Balea Oil Intensive Haarmaske is verkrijgbaar voor €2,95 (300ml).

 

 

 

Balea Haarverzorging DM review ervaring

 

 

 

Balea Professional Expresskur Repair

Dit lieve mensen is een oplossing naar mijn hart. Zeker als ik op vakantie ben, en mijn haar het nogal zwaar te verduren krijgt door de lange dagen in de zon en het zoute water, wil ik graag een masker gebruiken. Vele verpakkingen zijn groot en nogal zwaar. Balea heeft hier een fijne oplossing voor gevonden, en komt met een kuur/masker in een kleine verpakking. Niet ideaal voor wie graag duurzaam leeft ivm met verspilling van verpakkingen, maar wel enorm fijn voor op reis.

De Repair + Pflege Expresskur komt in de gouden verpakking en is geschikt voor haar wat een boost kan gebruiken. Het is snel werkend en zorgt voor een mooie glans, bevordert de doorkambaarheid en herstelt structurele schade van binnen uit.

De bruine tube bevat de Balea Oil Repair Expresskur en is geschikt voor gestrest haar. Het belooft structurele schade van binnen uit te herstellen. Voedt het haar en verstevigd het haar. Ze bevatten verzachtende en hydraterende ingrediënten, waaronder Shea Boter, argan olie en natuurlijke bestanddelen van kokosvet. En is vrij van siliconen.

Deze tubes zijn een fijne aanvulling op het assortiment en zorgen ervoor dat mijn haar gezonder en zachter aanvoelt.

 

Deze Professional Expresskur Repair is naar verhouding iets duurder dan de overige producten, maar met een prijs van €0,85 (20ml) nog steeds spot goedkoop. 

 

 

 

Balea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaring

 

 

 

Balea Professional 1-Minute Intensivkur Glossy Braun

Naast de kuur in de kleine tubes heeft Balea ook maskers in een kleine verpakking. Handig voor wie geen groot verbruiker is van haarmaskers of voor wie op reis gaat.

Het masker is in het leven geroepen voor mensen met gekleurd haar en bied een oplossing voor dof of gestrest haar. Een oplossing die slechts één minuut van je tijd vraagt. De formule wordt omschreven als krachtig, is voedend en zorgt dat je haar zichtbaar opleeft en zijn natuurlijke glans terug krijgt.

Let op, de inhoud van dit masker kan net als de shampoo en conditioner voor verkleuring van textiel zorgen.

Het masker heeft een crème achtige structuur, en bevat ingrediënten die pluizen en het statisch worden van het haar tegen gaan. Ook bevat het cacao boter en Mica, om het haar extra glans te geven.

Het masker is een fijne toevoeging, het is een conditioner die net iets beter werkt naar mijn idee.

 

Het Professional 1-Minute Intensivkur Glossy Braun masker is verkrijgbaar voor €0,85 (20 ml). 

 

 

Balea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaring

 

Balea Professional Haaröl Oil Repair Intensiv

Het artikel kan ik niet beter afsluiten dan met het product waar ik ook mijn haar routine mee afsluit; een haarolie.

De olie is vegan en geschikt voor droog en vermoeid haar. En bevat slechts 8 ingrediënten, deze lijst is aanzienlijk korter dan die van de vorige producten.

De haarolie van Balea is rijk en voedt normaal tot zwaar beschadigd haar. Olie is dan ook een product wat ik al jaren met veel plezier gebruik in de punten en de lengtes van mijn haar. Ik wil mijn lange lokken graag optimaal verzorgen en mooi houden. En ik moet zeggen dat ik best tevreden ben over deze olie. Hij laat zich makkelijk verdelen, trekt vlot in en laat geen vettige laag op mijn haar achter. Dat is echt mijn nummer één regel als het op olie aankomt, het moet mijn haar verzorgen en vooral niet vet maken. Zelfs op droog haar werkt hij fijn.

Maar er kleeft ook een ‘maar’ aan, het eerste ingedient wat ik tegen kom is niet de argan olie, maar Cyclopentasiloxane, wat een silicoon is. Wat ervoor zorgt dat het haar verzacht wordt. En dit kan een struikel punt zijn voor mensen die graag siliconen vrije producten gebruiken. Dit omdat ze een laagje om het haar heen leggen en het er daardoor gezonder uit laat zien dan het in werkelijkheid is. En ik al begin te twijfelen of de argan olie mijn haar wel bereikt.

De olie werkt fijn, het gedeelte over siliconen bevat een persoonlijke voorkeur. En dit mag ieder voor zichzelf invullen. En dubbel omdat het in heel veel producten verwerkt wordt.

 Balea Professional Haaröl Oil Repair Intensiv is verkrijgbaar voor €2,95 (100ml). 

 

 

Balea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaringBalea Haarverzorging DM review ervaring

 

Een laatste woord..

Deze lijn kan ik als fijn omschrijven, en werkt best goed in verhouding met de prijs die je ervoor betaalt. Mijn haar glanst en ziet er netjes en verzorgd uit. Je krijgt dus behoorlijk fijne producten voor een hele zachte prijs. En het is dan ook zeer geschikt voor mensen die graag dierproefvrije producten gebruiken, niet teveel geld kwijt willen zijn en geen producten willen die 100% natuurlijk zijn.

Of ik alle producten zelf opnieuw zal kopen weet ik zo snel nog niet. Zeker omdat ik nogal mijn twijfels heb over de siliconen en de SLS. Allemaal redelijk goedkope ingrediënten die worden gebruikt om de prijs laag te houden. De Balea Professional Expresskur, die in de tubes komt, zal ik waarschijnlijk wel meenemen op reis. Zodat ik mijn haar een liefdevolle boost kan geven.

 

De producten van Balea zijn verkrijgbaar bij de Duitse DM drogist.

 

 

Ben jij bekend met de producten van Balea?

 

Delen:

3 Reacties

  1. 22 september 2017 / 18:21

    Wat leuk dat je een aantal goedkope producten uit deze lijn zo uitgebreid hebt getest. Ik wil zelf al tijden eens naar de DM om ook wat producten van Balea uit te testen, maar was heel benieuwd of het wel echt wat is. Ik kan me voorstellen dat het inderdaad geen wondermiddelen zijn, maar wel fijn dat ze in ieder geval doen wat ze moeten doen. Zelf let ik niet zo op SLS en siliconen, dus ik denk dat ik deze producten eens ga proberen. Een fijne dierproefvrije en budgetproof productlijn!

  2. 22 september 2017 / 17:05

    Ik heb een haarmasker van Balea waar ik erg benieuwd naar ben. Dit is wel goed te doen voor de prijs die je ervoor betaald.

  3. 22 september 2017 / 14:45

    Ja ik ben fan van Balea! Ik gebruik de olie al heel erg lang. Zelf heb ik niet zo’n problemen met siliconen en vind dat de ingrediëntenlijst er verder ook prima uitziet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
OOTD Biesbosch lifestyle by linda
Een ode aan de (huidige) blog cultuur

[dropcap]E[/dropcap]en ode aan de huidige blog cultuur.. Een online wereld die ik soms, met oog op de oudere blog wereld,...

Sluiten