Granaatappel handcrème van Botanique

handcreme 2

Wat maakt Botanique zo bijzonder?

Vorig jaar heb ik al eens uitgebreid verteld over het merk (dat bericht vind je hier terug), ik zal vandaag de belangrijkste punten uitlichten.

Deze cosmetica is opgebouwd uit plantaardige en natuurlijke grondstoffen, omdat het merk gelooft in natuurlijke schoonheid en dat de kracht van moeder natuur hier invloed op heeft. Zo combineren zij de voedende, hydraterende en herstellende werking van krachtige planten met moderne wetenschap. Ook de inspiratie van de producten zijn alle fijne dingen die moeder natuur te bieden heeft, en de positieve uitwerking die dit heeft op huid en haar. En dat alles voor dagelijks gebruik.

Gecertificeerde natuurlijke cosmetica.
Het is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Het is vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG.
Met natuurlijke plantenextracten en hoogwaardige etherische oliën.

handcreme 1De tube is strak en netjes en past perfect in het rijtje van de andere producten. Het frisse wit doet het naar mijn idee ook erg goed met het gekleurde logo, netjes en clean, daar hou ik van. Het leuke is dat Botanique werkt met kleuren op de verpakkingen. Zo hebben de gezichtsverzorgingsproducten een roze tint, de lichaamsverzorgingsproducten een groene en de haarverzorgingsproducten een blauwe tint. Zo zijn de producten gemakkelijk te herkennen.

handcreme 3

Ingrediënten

Aqua, Alcohol, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Glycerin, Polyglyceryl-3 Dicitrate/ Stearate, Dicaprylyl Ether, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Butyrospermum Parkii Butter*, Cetyl Palmitate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Punica Granatum Seed Oil*, Punica Granatum Seed/Leaf Extract*, Xanthan Gum, Parfum**, Sodium Phytate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Limonene**, Citronellol**.

* van gecertificeerde biologische teelt
** geur van natuurlijke etherische oliën

Zoals je goed kunt zien bevat de ingrediënten lijst geen minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG.

Handcreme 4De tube is voorzien van een fijne dop, hij blijft schoon tijdens gebruik (hallo hygiëne) en hij kan heel makkelijk mee in de tas zonder te lekken.

handcreme 6

Swatchen

Wat als eerste opvalt is de heerlijke frisse geur van de crème die mij aan een mooie lente dag doet denken. Zo ontdek ik iets licht fruitigs en het frisse van een citroen. Hij is mooi wit van kleur, heeft een mooie glans en is crèmig van structuur. De crème is makkelijk te verdelen over je handen en je huid voelt direct gevoed aan, dit dankzij de verzachtende en verzorgende werking van abrikozenolie. Terwijl de granaatappelolie het herstellend vermogen van de huid bevorderd. Hiernaast trekt hij ook vrij snel in de huid en laat de crème geen vettig laagje achter.

handcreme 5

En die handcrème, is dat nou wat?

Gewoon goed is niet goed genoeg voor Botanique. De aandacht en liefde die in de producten zijn gestopt zijn terug te voelen op de huid. Op een hele milde manier word de huid op mijn handen en/of droge ellebogen gehydrateerd, verzorgt en verrijkt. Droge handen zijn dan al snel verleden tijd met deze heerlijke handcrème. En daar ben ik heel blij mee, ik doe best veel met mijn handen en met mijn droge huid zijn ze daardoor een gemakkelijk slachtoffer van een droge, trekkerige huid en wondjes.

Hiernaast knapt mijn huid ook zichtbaar op doordat er geen parabenen en siliconen aan de handcrème zijn toegevoegd. Een tube die gemakkelijk in mijn tas glijd en ook standaard bij de computer staat om te gebruiken. Ook is hij zuinig in gebruik, ik doe zeker meer dan een maand met deze tube terwijl ik meerdere keren per dag smeer. En het gebeurd niet snel dat ik een product helemaal opmaak, tijdens het schrijven van de review heb ik de laatste druppel eruit geknepen.

De Botanique Granaatappel handcrème (50ml) vind je online in de webshop van Ekoplaza voor €3,99. En sinds kort heeft Ekoplaza een Conceptstore aan de Stadhouderskade 93 in Amsterdam geopend. 

 

Ben jij te porren voor natuurlijke verzorgingsproducten?

 

liefslinda2Bloglovin' buttonWitte balk uitlijnen tekst afsluiter blog

Dit artikel bevat een product wat mij ter beschikking is gesteld voor een review. Lees mijn disclaimer.
Delen:

8 Reacties

  1. 21 januari 2015 / 21:15

    Lijkt me heerlijk weet alleen niet of ik granaatappel zo lekker vindt ruiken

  2. 21 januari 2015 / 18:15

    Klinkt erg fijn, vooral voor de handen met dit weer. Ook tof dat het ‘groen’ is.

  3. 21 januari 2015 / 11:12

    Ik heb nog niet eerder van dit merk gehoord maar ben er nu wel benieuwd naar. De ingrediënten en de geur spreken me zeker aan.

  4. 21 januari 2015 / 10:56

    Wat een mooie frisse tube! Fijn dat de substantie snel intrekt en geen vettig laagje achterlaat. Kortom, alleen maar pluspunten 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Flat Out Fabulous by MAC

Hoi allemaal! A little lipstick never hurt nobody! Ik heb een liefde voor lipsticks en matte lipsticks in het bijzonder....

Sluiten