Site pictogram Linda's Wholesome Life

4 x Garnier Micellair Reinigingswater & Reinigingsdoekjes

 

Garnier Micellair Reinigingswater & Reinigingsdoekjes

 

 

 

Het Micellair Reinigingswater van Garnier was mijn eerste kennismaking met het reinigingswater en tot nu toe ook het fijnste merk, en goed betaalbare merk wat ik heb getest. Toen ik begin dit jaar in Duitsland was zag ik tot mijn verbazing meerdere varianten van het Micellair Reinigingswater. Niet veel later volgde de Nederlandse verpakkingen ook in de winkels. Ik was dan ook meer dan benieuwd naar deze versies. Zeker of ze de eerste versie, met het roze etiket, konden vervangen.

 

 

 

De verpakkingen van het Micellair Reinigingswater zijn herkenbaar en allen voorzien van een eigen kleur. De verpakkingen zijn niet heel spectaculair, gewoon netjes en goed te herkennen. De doppen sluiten goed en het grootste pluspunt vind ik toch wel het formaat van de Reinigingswaters. Allen bevatten ze 400 ml en ervaring heeft geleerd dat deze erg lang meegaan. Wat is nu lang? Als ik een schatting moet maken kom ik met normaal dagelijks gebruik op 2 á 3 maanden uit.

 

 

Micellair Reinigingswater

Laten wij beginnen met het water waar het allemaal mee begon, het Micellair Reinigingswater voor de gevoelige huid. Wat het Reinigingswater in principe doet is heel simpel, het trekt het vuil, talg en make-up op jouw huid aan als een magneet. Wanneer jij jouw huid gereinigd hebt en je gaat er met een wattenschijfje met Micellair water overheen zul je zien hoeveel vuil er ongemerkt op de al schoon ogende huid achter is gebleven. Nog een pluspunt; hij is vrij van parfum en parabenen.

 

Ik gebruik hem om complete looks te verwijderen, om in de ochtend mijn huid te reinigen en op te frissen. Maar zeker ook om de laatste restjes op mijn huid te verwijderen. Foundation, oogmake-up en lipstick gaat er moeiteloos en zonder te vrijven af. Mijn gevoelige huid reageert goed op dit Reinigingswater, het laat geen vette waas achter, je huid voelt fris en schoon aan. Alsof het ineens na al die jaren beter kan ademen. Mijn eerste kennismaking was dan ook een hele positieve (ergens begin 2014) en sinds dien is hij niet meer uit mijn routine weg te denken.

 

Geschikt voor: alle huidtypes.
Werking: reinigt, verwijdert make-up en verzacht.

 

 

Micellair Reinigingswater gemengde huid

Garnier brengt een all-in-one reinigingsproduct uit dat voor zowel de gevoelige als de gemengde huid geschikt is. De werking is in principe hetzelfde als de voorganger. De verschillen zoek ik dan ook even op in de ingrediënten lijst. Hier zien we wel een paar kleine verschillen er zijn namelijk alcohol denat (wordt gebruikt om zijn bacterie dodende werking, maar kan de huid ook uitdrogen), disodium cocoamphodiacetate (staat bekend als zeer mild voor de huid) en disodium EDTA (helpt om de zuurtegraad (pH waarde) van cosmetisch producten optimaal te houden) aan de niet zo lange ingrediënten lijst toegevoegd. Hij is wel vrij van parfum en parabenen.

 

Deze reiniger bevalt mij erg goed en kan na een paar dagen nog geen effect van de toegevoegde alcohol ontdekken op mijn huid. Hij zacht en zorgt ervoor dat mijn huid moeiteloos wordt gereinigd van make-up (gezicht, ogen, lippen), geeft een matterend effect en irriteert mijn gevoelige huid niet.

 

Geschikt voor: de gevoelige en gemengde huid.
Werking: Verwijdert make-up, zuivert en kalmeert de huid.

 

 

 Micellair Water in Oil Reinigingswater

Deze Micellair Reinigingswater in Olie (voor langhoudende en waterproof make-up) trok direct mijn aandacht. Ik ben dol op de werking van Arganolie. Het is verrijkt met vitamine E, heeft een hydraterende werking, bevat verschillende antioxidanten, het stimuleert een evenwichtige talgproductie en kalmeert de geïrriteerde huid. En dit zonder de huid vet te maken.

 

In vergelijking met de vorige twee reinigers is de ingrediënten lijst van deze Reiniger in Olie veel langer. Wat ook wel te verwachten is met een 2-in-1 reiniger die geschikt is voor het zware werk. Zo zijn er o.a. Benzyl Alcohol en parfum aan de reiniger toegevoegd. Benzyl Alcohol wordt omschreven als een alcohol die je liever wilt vermijden omdat het niet zo’n goed veiligheidsprofiel heeft en dus risico geeft op huidirritatie en/of contactallergie.

 

Hij is inderdaad fijn in gebruik, maakt mijn huid niet vet, irriteert mijn huid niet en reinigt mijn huid moeiteloos. Waterproof make-up heb ik niet kunnen testen maar mijn gezicht, wenkbrauwen, ogen en lippen reinigt hij moeiteloos. Hij is geschikt voor de gevoelige huid, maar met het risico op irritaties zal ik deze alleen gebruiken wanneer je waterproof en langhoudende make-up verwijderd. Better safe than sorry. Het is een 2-in-1 olie reiniger en dit betekent dat je hem wel even moet schudden voor je hem aanbrengt op een wattenschijfje.

 

Geschikt voor: alle huidtypes
Werking: reinigt, verwijdert make-up (langhoudende en waterproof) en kalmeert.

 

 

 Pure Active Micellair Reinigingswater

Deze Pure Active Micellair water reinigt en verwijdert make-up zonder af te spoelen, eigenlijk net als zijn voorgangers. Alleen heeft deze ook een zuiverende werking. Dit Micellair water vind je terug in de Pure Active lijn die Garnier op de markt heeft gebracht om de onzuivere huid aan te pakken (puistjes, mee-eters, glimmende huid en andere imperfecties). Ik ben dan ook heel blij om te zien dat ook dit product een korte ingrediënten lijst heeft waardoor het product zo puur mogelijk is.

 

Deze reiniger is vrij van parabenen en parfum. Het enige ingredient wat extra aan de lijst is toegevoegd vergeleken met de originele (roze) reiniger is alcohol denat. Een wat mij betreft, hele bijzondere keuze. Alcohol denat kan namelijk de huid ontsmetten maar tegelijkertijd uitdrogend werken (geld vrijwel voor alle huidtypes, alleen zal de gevoelige, droge en de gemengde huid dit sneller merken). Het wordt daarom vaak afgeraden om huidverzorgingsproducten te gebruiken waar deze vorm van alcohol (en nog een paar andere vormen) in terug gevonden word. Simpelweg omdat het de huid onnodig kan irriteren.

 

Zelf ben ik deze Pure Active blanco (net als de rest) gaan gebruiken omdat ik eerst wilde kijken wat het effect op mijn huid is. Persoonlijk vind ik deze het minst fijn van het rijtje Micellair Reiniginswaters. Hij irriteert mijn huid iets met het reinigen (voor de duidelijkheid: ik heb de hele test periode dezelfde wattenschijfjes gebruikt) en werkt verder wel naar behoren.

 

Geschikt voor: de gevoelige, gemengde huid tot vette met onzuiverheden.
Werking: zuivert, reinigt en verwijdert make-up.

 

 

 

Skin Naturals Micellaire Reinigingsdoekjes

Naast de reinigers in fles heeft Garnier ook Micellair Reinigingsdoekjes, erg handig voor wanneer je op reis bent en voor de mensen die liever reinigingsdoekjes gebruiken dan wattenschijfjes. De verpakking is fris en roze, heeft een gangbaar formaat en is makkelijk af te sluiten met de lastic plakker.

 

De ingrediënten lijst is iets langer dan die van de originele Micellair reiniger in fles, wat op zich wel logisch is omdat het hier om vochtige doekjes gaat. Zo vind ik o.a. citroenzuur (een natuurlijk conserveermiddel en antioxidant), dimethicone (zorgt ervoor dat het doekje lekker over je gezicht glijd maar kan de huid uitdrogen én is een vorm van siliconen), myrtrimonium bromide (conserveringsmiddel en dood bacteriën), Panthenol (vorm van alcohol), simethicone (silicoon; heeft als eigenschap dat het de huid afsluit) en sodium benzoate (natuurlijk conservatiemiddel; hars van de boom) terug in de ingrediënten lijst.

 

Al met al niet een ingrediëntenlijst om blij van te worden als je graag een reinigingsproduct gebruikt wat geen siliconen en alcohol bevat. Al oppert Garnier een voorkeur te geven aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en dat het product geen alcohol bevat. Ik herken mij hier niet in bij deze Reinigingsdoekjes. Ze zijn niet vochtig genoeg om én mijn foundation, oogmake-up en wenkbrauwen te reinigen. Ik heb een paar doekjes nodig om mijn gezicht schoon te maken, en dan nog heb ik een watje met Micellair water nodig om mijn wenkbrauw potlood, mascara en eyeliner te verwijderen. Ook vind ik hem niet erg zacht voor mijn gevoelige huid.

 

Het idee achter de Reinigingsdoekjes is leuk. Maar ik zal ze vooral gebruiken voor waar ze het handigst voor zijn; op reis. In het vliegtuig vind ik het heerlijk om mijn gezicht op te frissen en vervolgens te voeden met een goede rijke crème. Er zitten 25 doekjes in een verpakking en aangezien je er veel nodig hebt om een complete look te verwijderen zal ik het gebruik slechts tot noodgevallen (onverwacht een nacht van huis en op reis) beperken.

 

Geschikt voor: de gevoelige huid.
Werking: reinigt, verwijdert make-up en verzacht.

 

 

 

Ben je er nog? Wat een onverwacht lange review! Misschien heb je het wel geproefd in het artikel, over de meeste producten ben ik erg enthousiast en ze werken fijn. Maar wanneer ik de ingrediënten lijst doorneem zie ik hier en daar wel kleine verbeterpunten voor Garnier. Hier ben ik vooral op gefocust omdat ik door het bloggen en mijn gevoelige huid nou eenmaal erg voorzichtig ben geworden en mijn huid simpelweg veel beter heb leren kennen. Hebben de ingrediënten die ik benoemde geen nadelig effect op jouw huid? Dan voorzie ik zeker geen korte termijn en lange termijn problemen. Heb je een (zeer) gevoelige huid dan kunnen bepaalde ingrediënten een trigger zijn en eventueel in een paar jaar tijd een contactallergie veroorzaken. Better safe than sorry.

 

Mijn favoriet blijft zeker het originele Micellair Reinigingswater (roze variant) omdat deze in werking én ingrediënten lijst het fijnst en het meest puur is. Hierna volgen de groene en gele verpakking.

 

↠ Garnier Micellair Reinigingswater is o.a. verkrijgbaar bij Drogistplein voor €6,49 (400 ml).
↠ Garnier Micellair Reinigingsdoekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij Drogistplein voor €3,99 (25 stuks). 

 

Wat is jouw favoriet als het op Micellair Reinigingswater aankomt?

 

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten