15 Reisdilemma’s | Wat kies je als je écht moet kiezen?

Op de blog Reisdoc.nl van Chantal kwam ik een wel heel erg leuk artikel tegen over 15 dilemma’s die met reizen te maken hebben. Iedere zondag plaatste zij op Facebook een reisdilemma en besloot na vele enthousiaste reacties hier een TAG van te maken. De dilemma’s en mijn antwoorden daarop deel ik vandaag met jullie!

1. ZONVAKANTIE / WINTERSPORT

Easy, ik ga hier duidelijk voor een zonvakantie! Ik ben nog nooit op wintersport geweest, het lijkt mij wel enorm mooi om eens een heel mooie besneeuwd landschap te bezoeken maar een zon vakantie zal bij mij altijd stipt op één blijven staan.

reisblog 4

2. VAKANTIE AAN DE KUST/ VAKANTIE IN HET BINNENLAND

Weet je dat ik daar met een city trip nooit over nadenk terwijl ik op een vakantie toch echt graag wat strand op een redelijke afstand van mijn slaapplaats wil hebben. Voor een zonvakantie ga ik dan toch zeker voor een vakantie aan de kust.

3. EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN

Oh dat is een lastige, een pizza en een bord pasta vind ik heerlijk, net als goulash en Nederlandse stampot. De Griekse keuken vind ik ook heerlijk. Maar daar tegenover staat de sushi en het wokken.. ik denk dat ik dan voor de meerderheid kies en ga voor Europees eten!

4. WEG MET VRIENDINNEN / WEG MET PARTNER

Sorry vriendinnen, ik kies bij deze toch echt voor le boyfriend!

5. ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE

Nu moet ik bekennen dat mijn energie potje niet de ideale inhoud heeft, ik voel mij met al mijn beperkingen (voor de nieuwe volgers en bezoekers: ik heb M.E. en Fibromyalgie) wel beter op vakantie en ik ben dan ook op mijn manier en tempo ‘actief’. En hierdoor leven wij op een bepaald ritme op vakantie, luierdagen aan het zwembad of de zee, afgewisseld met dag-tripjes, weg met een (huur) auto, winkelen en plaatsen bezoeken.

reisblog 8

6. AZIË / AFRIKA

Duidelijk, Azië! Afrika trekt mij zeker ook maar Azië net wat meer. Ik heb HongKong gezien en dat smaakte zeker naar meer!

7. BARCELONA / ROME

Mijn lief is vorig jaar naar Rome geweest, een stad die ik graag nog eens wil bezoeken. Maar omdat hij er vorig jaar is geweest kies ik voor nu eerder voor Barcelona, het lijkt mij een prachtige Spaanse stad!

8. HOTEL / CAMPING

Ik ben zeker in voor een avontuurtje, maar aan mijn slaapplaats stel ik wel de nodige eisen. De kamer zo veel mogelijk geluid dicht zijn, een ventilator of airco hebben, een fijne douche, liefst 2 wc’s (ivm lastige darmen en andere eetgewoontes), moet ik een goed bed hebben en als we dan toch bezig zijn een mini keuken (of in ieder geval een koelkast) en WIFI hebben. Het mag duidelijk zijn dat ik voor een hotel ga, hihi.

Reisblog 1

9. CITYTRIP / NATUURVAKANTIE

Oh boy.. lastig! Alhoewel ik het liefst mijn koffer inpak en een paar weken rond ga trekken is deze droom even geparkeerd, mijn lief studeert en hierdoor ben je overgeleverd aan de bijbehorende schoolvakanties. Citytips hebben nu duidelijk even de voorkeur om zo nu en dan onze wanderlust te temmen.

reisblog 7

10. WERELDREIS / DE WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN

Aan slechts één reis heb ik echt niet voldoende, hallo wanderlust!

11. NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER JE VRIENDEN ZIEN

Is dit wel een vraag? Kunnen vrienden dan niet gewoon mee?

reisblog 5

12. WEG MET DE AUTO / WEG MET HET VLIEGTUIG

Vliegtuig, zeker. Ik wil zo snel en comfortabel mogelijk van de ene naar de andere bestemming. Soms komt de trein iets beter uit, of een boot naar bijvoorbeeld Zweden, maar geef mij over het algemeen maar een vliegtuig. Heerlijk hoe je vakantie al begint als je voet zet op de luchthaven.

reisblog 2

13. BACKPACKEN / CRUISEN

Backpacken doe ik met een koffer, en een echte cruise heb ik nog nooit gemaakt, op een kleine oversteek naar Scandinavië na. Dan ga ik toch voor het avontuurlijke backpacken mét koffer!

14. ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI

Duidelijk op de bonnefooi, net zo leuk en zo kom je nog eens op plekken waar je in eerste instantie niet zou komen. Vaak staan ook alleen de vlucht en de slaapplaats vast, de rest vul ik het liefst ter plaatsen in.

reisblog 3

15. ROADTRIP / OP EEN PLEK BLIJVEN

I love roadtrips! Ook als ik bij mijn familie in Australië verblijf pakken we regelmatig de auto of het vliegtuig om nog meer van het land te zien. Of een auto huren en de omgeving verkennen, heerlijk! Het liefst maak ik nog een rondreis door Thailand, Vietnam, Japan en Afrika en Amerika. Oh een mens moet wat de dromen hebben.

Bij deze TAG ik Alexa, Lisette, Svenja, Saskia & Trudy. Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden dames! Eens kijken of er een wanderlustig type in jullie schuilt.

Heb ik jou niet getagd, neem hem dan gerust over! Laat je het wel weten in een comment? Ben namelijk erg benieuwd naar jullie antwoorden.

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

16 Reacties

 1. 16 augustus 2014 / 03:21

  Grappig, ik kan op veel dingen hetzelfde antwoorden!
  Normaal denk je daar niet zo over na, maar als je echt moet kiezen…

 2. 15 augustus 2014 / 19:58

  wat ontzettend leuk is dit om dit allemaal te lezen….en van die ontzettend leuke foto’s….. top!

 3. 15 augustus 2014 / 17:09

  Wat een leuke tag! Ik ben zelf half Cantonees, en ben dus ook een paar keer in Hong Kong geweest. X

 4. 14 augustus 2014 / 20:24

  Leuk! Ik ga ook sowieso voor een zonvakantie aan de kust :).

 5. 14 augustus 2014 / 16:11

  Wat een leuk lijstje, ik zou denk ik ook voor de boyfriend kiezen hihihihi erg he!

 6. 14 augustus 2014 / 15:56

  Wat een leuke tag! In bijna alle dingen zou ik voor hetzelfde kiezen, haha ^^

 7. 14 augustus 2014 / 15:07

  Wat een leuke tag om te lezen! Ik geef ook de voorkeur aan een zonvakantie en citytrips 🙂

 8. 14 augustus 2014 / 13:24

  Leuke vragen! Sommigen zijn makkelijk te beantwoorden, maar anderen zijn juist weer heel lastig. Ik bedoel Azië of Afrika? Ik wil het allebei zien!

 9. 14 augustus 2014 / 12:43

  Wat een leuke tag! Volgens mij heb je al prachtige reizen gemaakt. Ik zou denk ik niet kunnen roadtrippen (ivm fibromyalgie). Ik denk dat dat veel te druk voor mij is en mij compleet uitput. Wel jammer 🙁

 10. 14 augustus 2014 / 12:34

  Leuke lijstje 🙂 Maakt het makkelijk om te kiezen! Heel leuk geschreven..

 11. 14 augustus 2014 / 07:55

  Wat een leuke vragen! Ik denk dat ik bijna alles hetzelfde zou beantwoorden! Heerlijk die vragen over reizen en vakantie krijg er nu al weer zin in! Mooie foto’s heb je er ook aan toegevoegd!

 12. 14 augustus 2014 / 07:49

  Super leuke vragen en antwoorden, denk dat ik bijna alles wel hetzelfde als jou zou hebben beantwoord hihi

 13. 14 augustus 2014 / 06:55

  Dit is echt een superleuke tag! Mooie foto’s heb je erbij. Die met die luchtballon, geweldig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Handleiding voor homemade pruimenjam

Ik ben niet het type wat kookboeken doorspeurt om vervolgens met een verrukkelijk recept te komen. En dat is jammer,...

Sluiten