Site pictogram Linda's Wholesome Life

Travel Wishlist | Take me to Santorini summer 2015

Zakynthos 2012

Ik kan mijzelf geen Griekenland kenner noemen maar ik kan wel vertellen dat ik inmiddels al twee keer op Kreta ben geweest, het prachtige Zakynthos en het eiland Kefalonia heb gezien. Kefelonia is was rijker en groener dan het prachtige Zakynthos waar je de bekende krijtwitte kliffen hebt met het scheepswrak, schildpadden stranden en bijtvissen (absoluut geen spa-waardige vissen hihi). Kreta kennen de velen wel, de Engelsen in Malia, het haast Hollandse Chersonissos, Starbeach, de prachtige natuur en het uitgaansleven.

Bron afbeeldingen

Alhoewel de eilanden allemaal prachtig zijn verschillen zij onderling behoorlijk. Santorini is een vulkanisch eiland wat betekend dat er geen parel witte stranden met palmbomen zijn, wel de prachtige wit geschilderde huisjes, het kneuterige van de Griekse restaurantjes en piep kleine dorpjes, vele mooie donkere stranden en rotsen. Wie kent deze foto’s niet? De meeste van deze Griekse foto’s worden op Santorini gemaakt. Ook staat het eiland bekend om de mooiste zonsondergangen en moet uitzichten hebben die niemand kunnen teleurstellen.

Vorige vakantie op Kreta wilden vriend lief en ik een daagje Santorini verkennen, ik werd ziek en we hebben het daagje Santorini aan onze neus voorbij laten gaan. Later bleek dat wij aan slechts één dag niet genoeg hadden, en daarom willen wij terug.

Wij willen graag twee weken op vakantie en ik ben heel erg benieuwd wie er op dit eiland is geweest en of jij een schatting kan geven hoe lang jij je op dit eiland heb kunnen vermaken. Hiernaast onderzoeken wij ook of wij Santorini met een ander eiland kunnen combineren. Er bestaan eiland-hop-vakanties, maar tussen dit aanbod zit simpelweg niet wat wij willen. Kos lijkt ons ook erg mooi en erg leuk omdat je hier makkelijk een oversteek naar Bodrum kan maken in Turkije.

En dus zijn alle tips & hotspots méér dan welkom, ik zie na alle reisblogs namelijk de balans niet meer zo helder haha.

 

Wat zijn jou do’s en dont’s van Santorini?

 

Mobiele versie afsluiten