Travel Wishlist | Take me to Santorini summer 2015

zakynthosZakynthos 2012

Ik kan mijzelf geen Griekenland kenner noemen maar ik kan wel vertellen dat ik inmiddels al twee keer op Kreta ben geweest, het prachtige Zakynthos en het eiland Kefalonia heb gezien. Kefelonia is was rijker en groener dan het prachtige Zakynthos waar je de bekende krijtwitte kliffen hebt met het scheepswrak, schildpadden stranden en bijtvissen (absoluut geen spa-waardige vissen hihi). Kreta kennen de velen wel, de Engelsen in Malia, het haast Hollandse Chersonissos, Starbeach, de prachtige natuur en het uitgaansleven.

santoriniBron afbeeldingen

Alhoewel de eilanden allemaal prachtig zijn verschillen zij onderling behoorlijk. Santorini is een vulkanisch eiland wat betekend dat er geen parel witte stranden met palmbomen zijn, wel de prachtige wit geschilderde huisjes, het kneuterige van de Griekse restaurantjes en piep kleine dorpjes, vele mooie donkere stranden en rotsen. Wie kent deze foto’s niet? De meeste van deze Griekse foto’s worden op Santorini gemaakt. Ook staat het eiland bekend om de mooiste zonsondergangen en moet uitzichten hebben die niemand kunnen teleurstellen.

Vorige vakantie op Kreta wilden vriend lief en ik een daagje Santorini verkennen, ik werd ziek en we hebben het daagje Santorini aan onze neus voorbij laten gaan. Later bleek dat wij aan slechts één dag niet genoeg hadden, en daarom willen wij terug.

Wij willen graag twee weken op vakantie en ik ben heel erg benieuwd wie er op dit eiland is geweest en of jij een schatting kan geven hoe lang jij je op dit eiland heb kunnen vermaken. Hiernaast onderzoeken wij ook of wij Santorini met een ander eiland kunnen combineren. Er bestaan eiland-hop-vakanties, maar tussen dit aanbod zit simpelweg niet wat wij willen. Kos lijkt ons ook erg mooi en erg leuk omdat je hier makkelijk een oversteek naar Bodrum kan maken in Turkije.

En dus zijn alle tips & hotspots méér dan welkom, ik zie na alle reisblogs namelijk de balans niet meer zo helder haha.

 

Wat zijn jou do’s en dont’s van Santorini?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

19 Reacties

  1. 31 januari 2015 / 10:28

    Santorini ziet er altijd zo prachtig uit, wil er ook graag nog een keer naar toe! Ben zelf op Zakynthos en Kos geweest en vond ik ook beide erg leuk.

  2. 27 januari 2015 / 23:38

    Ik ben wel benieuwd wat je er van vindt. Wij gaan een last-minute doen van de zomer, denken we. Griekenland gaat het sowieso worden, maar we weten nog niet wat. Graag zou ik meer willen weten over de eilanden die jij hebt bezocht, want ik ben alleen nog maar op Kreta en Samos geweest..

  3. 27 januari 2015 / 16:28

    Santorini zou ik ook wel eens graag willen bezoeken! Ben inmiddels al op Kos en Kreta geweest, dat beviel me heel goed. Ik vind het zo’n fijne sfeer hebben. En het weer.. heeerlijk <3

  4. 27 januari 2015 / 01:39

    Griekenland is erg mooi! Mijn ouders zijn helemaal Griekenland fans, en ben er dus vaak geweest in mijn jeugd. Nu woon ik in Curaçao. Prachtig eiland, misschien een tip! Op mijn blog kun je allerlei informatie en tropische plaatjes bekijken om in de stemming te komen 🙂 Liefs, Roxanne

  5. 26 januari 2015 / 23:29

    Ziet er heel mooi uit krijg direct zin in vakantie! Ik ben nog nooit in Griekenland geweest helaas.

  6. 26 januari 2015 / 22:21

    Wat een prachtige foto’s! Ik ben ook een paar jaar geleden naar Zakynthos geweest en dat was voor mij ook een geweldige vakantie! By the way: Ik heb een vakantiefoto van Zakythos met precies hetzelfde outfitje als jouw, te grappig gewoon! Die slippers en dat truitje helemaal hetzelfde, hihi!

  7. 26 januari 2015 / 20:28

    Ziet er prachtig uit! Ik ben ooit een keertje op Kreta geweest en dat vond ik toen best wel een mooi eiland. Zou op zich wel weer eens naar een Grieks eiland willen, maar dan inderdaad langer dan een week want dat vind ik toch wel aan de korte kant…

  8. 26 januari 2015 / 19:35

    Santorini lijkt mij ook nog wel heel mooi om heen te gaan, maar ik ben er helaas nog nooit geweest, dus ik heb geen tips voor je!

  9. 26 januari 2015 / 17:58

    Santorini staat ook hoog op mijn travel wishlist:)

    xx Laura

  10. 26 januari 2015 / 17:28

    Wauw, wat een mooi eiland! Daar wil ik ook nog wel eens heen 🙂 Maar het leukste en mooiste eiland waar ik tot nu toe ben geweest was toch wel in het Caribische gebied! x

    • Linda
      Auteur
      26 januari 2015 / 18:48

      Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen haha! 🙂

  11. 26 januari 2015 / 14:50

    Ik ben er nog nooit geweest, maar zou er zeker nog wel naar toe willen. Zelf heb ik ook iets met Griekenland. Kos en Rhodos, beide ook zeer verschillend, waren het bezoek waard. Ik geniet van de ongerepte natuur, de rijke historie, het heerlijke eten, de vriendelijk mensen en de gastvrijheid.

  12. 26 januari 2015 / 14:08

    Ik ben er nog nooit geweest! Maar ik heb even bij Google gekeken en het ziet er prachtig uit!

  13. 26 januari 2015 / 13:40

    wat een heerlijke fotos om te bekijken, ik ben er zelf nog nooit geweets, maar als ik dit zo bekijk. krijg ik er wel zin in…zo mooi!

  14. 26 januari 2015 / 13:33

    Ik wil je wel helpen hoor! Ik ben ooit gaan eilandhoppen van Paros naar Naxos naar Santorini.
    Paros en Santorini waren hiervan veruit de leukste eilandjes. Op Santorini is niet veel te doen (net als op de andere twee eilanden) dus een week op Santorini is wel voldoende. Je hebt wat barretjes waar je ’s avonds kan drinken en live muziek is, je kan het plaatsje Ia bezoeken waar je de welbekende blauwe koepel bij het water ziet staan. Dit is alleen in dat plaatsje en wij zaten in het laagseizoen en stonden nog steeds schouder aan schouder met toeristen naar de ondergaande zon te kijken. We vertrokken eerder omdat we het gedrang zat waren en besloten om te gaan eten in een restaurantje daar. Het lag van het algemene pad af waardoor er bijna geen mensen kwamen maar ze hadden een enorm terras waar je op kon zitten en zo genoten we met zijn tweetjes van de prachtige zonsondergang haha!
    Paros was ook heel erg leuk. We verbleven bij een superschattig oud vrouwtje die in gebroken Engels probeerde uit te leggen waar je kon eten en hoe je de stad in moest komen. Dat was echt genieten! Ik heb er geloof ik een van mijn lekkerste vakantiemaaltjes ooit op. Na een paar dagen vertrokken we naar Naxos wat wat groter is en waar je iets meer ook kunt stappen.

    Wat je ook kan doen is naar Samos gaan. Het uitgaan is er rustig, ze hebben vooral cocktailbars en dus rustig wat drinken met muziek op de achtergrond maar het eiland is mooi groen en relaxt.

    Succes met het maken van jullie keuze!

    PS Op onze reis cycladen eilandhoppen kwamen we eerst aan op Mykonos. Dat schijnt een ‘party’ eiland te zijn en heel jetset achtig. Geen idee want ik heb er niets van gezien, maar die zou je eventueel ook in je eilandhop-avontuur kunnen betrekken.

  15. 26 januari 2015 / 12:49

    Wat leuk dat jij ook naar Kefalonia bent geweest, mijn vriend en ik zijn daar onze aller eerste vakantie samen naartoe geweest, dus voor mij blijft dat altijd een speciaal eiland. Ook Kreta vond ik prachtig. Op Santorini ben ik nog nooit geweest, dus ik heb helaas geen tips voor je. Maar het lijkt om een mooi en idyllisch eiland!

  16. 26 januari 2015 / 12:44

    Griekenland ziet er zo prachtig uit! Wil ik ook nog graag een keertje heen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lifestyle Sunday #4 | The Burger Bar, Ikea & Ariana

Hi lieve volgers, lezers & bezoekers, het is alweer zondag en dat betekend dat we het wekelijkse rondje op zondag...

Sluiten